Kovacs de la Primăria Carei dă înapoi! De la ,,nu provocaţi maghiarii,, a trecut la ,,căutăm un loc onorabil,, pentru catarg

• publicat la: 2 iulie 2018
Kovacs de la Primăria Carei dă înapoi! De la ,,nu provocaţi maghiarii,, a trecut la ,,căutăm un loc onorabil,, pentru catarg

Kovacs Eugen sau Jeno a declarat astăzi pentru adevarul.ro  că de fapt nu cu aprobarea amplasării catargului dorit de ASTRA Carei e problema ci cu cele 3 locaţi propuse. O întoarcere ca la Ploieşti în stilul caracteristic!  Se face că a uitat complet de  ,,nu provocaţi maghiarii,,  după cum spunea la şedinţa CL din 27 aprilie 2018. Noroc că am salvat înregistrările.

„Va fi prezentată locația și va fi catarg în Carei, dar nu așa, cu scandal, cu oameni care strigă în fața primăriei, cu scandal, asa cum face această persoană, nu se poate rezolva, dar nici nu am ce face cu ea, căci aducând oameni din Harghita și Covasna și făcând presuni asupra primarului, nu este o soluție corectă.”, a declarat pentru adevarul.ro Kovacs  deşi în nicio înregistrare nu  apare vreun scandal iscat la Carei de Ziua Drapelului.  Despre corectitudine vorbeşte un primar care de Ziua Drapelului a stat ascuns în birou şi nu a venit pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român la manifestările oficiale. Pentru conformitate, denumirea de ,,acei oameni din Harghita și Covasna,, sunt fraţii noştri români care au venit în vizită în zi de sărbătoare aşa cum  au venit şi fraţii maghiari din alte locuri , în zi de sărbătoare,  la cei din Carei şi au defilat  cu drapelele lor  pe strada  Rakoczi.

Primarul Kovacs a afirmat la şedinţa CL din data de 27 aprilie 2018 că proiectul pentru amplasare catarg cu drapel românesc este o provocare. L-a secondat consilierul Oneţ, preşedintele PSD Carei care a a firmat că proiectul depus este un abuz, că nu au fost consultate partidele la o masă rotundă şi că va depune el un proiect pentru amplasare catarg. La final, primarul Kovacs a afirmat ….,,vă rog  frumos, nu provocaţi maghiarii,,.

Afirmaţiile de mai sus sunt consemnate atât în înregistrarea video a şedinţei din 27 aprilie 2018 cât şi în procesul verbal al şedinţei.

Ne trezim acum că primarul Kovacs întoarce foaia şi spune că de fapt  locaţiile sunt problema şi nu catargul. Adică peste drum de Monumentul Ostaşului Român, lângă fântâna arteziană sau lângă Otilia Marchiş este o problemă amplasarea catargului. Acelea nu sunt locuri onorabile?

Kovacs Eugen sau Jeno culege acum ce a semănat. Peste tot în această ţară au fost aprobate toate solicitările de amplasare catarg cu drapel românesc , în linişte şi pace. Doar la Carei primarul s-a găsit să fie împotriva drapelului ţării unde are statut de demnitar şi apoi de pensionar special. Dacă ar fi aprobat  catargul şi nu provoca demnitatea noastră, am fi participat împreună la o ceremonie decentă de sfinţire şi dezvelire catarg cu drapel românesc în Carei. Aşa, am ajuns ca o ţară întreagă  să afle ce fel de primar avem.

Nu a avut curajul nici măcar să posteze pe pagina Primăriei Carei înregistrarea integrală a convorbirii din biroul său în prezenţa  comandantului Poliţiei Carei şi a  dr.Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului. A asistat însă din umbră la denigrările la adresa noastră a presei sale de casă  unde chipurile noi am fi fost cei care am acuzat.

„În cadrul ședinței de Consiliu Local, nici una din cele trei locații cerute de Astra nu au fost aprobate, rămânând ca, împreună cu consilirii și executivul să găsim o altă locație. Este în curs acest lucru, eu am discutat cu mai mulți și m-au rugat să nu fac încă propunerea publică. Există o propunere și eu, în principiu, am zis că e ok, sper să zică și consilierii la fel. Sunt sigur că se va găsi o locație și un loc de onoare va fi, dar nu presiune. Idee amplasării catargului nu e respinsă, doar locațiile au fost respinse. Într-un sens giratoriu mic nu e un loc bun, intră un camion în sens și răstoarnă catargul de 9 metri. Locația aceea a fost respinsă și de serviciul de urbanism.”, afirmă primarul Eugen Kovacs pentru adevarul.ro.

Nu degeaba am insistat pentru filmarea şedinţelor de CL  unde se poate urmări ulterior ce afirmaţii a făcut fiecare.

https://www.facebook.com/mihai.fandel/posts/1903996716319143

Deci, locaţiile au fost falsa problemă , catargul cu drapel românesc la Carei dorit de ASTRA Carei fiind de fapt cel care deranjează. Prea mult au suferit părinţii , bunicii şi strămoşii noştri din Carei  regimul dictatorial şi autoritar ostil românilor pentru ca noi să mai acceptăm statutul de cetăţeni de rangul al doilea în ţara noastră. În 1940 sau înainte de 1919 ni s-a interzis exprimarea în  limba română iar  acum, nişte consilieri majoritari fac valuri pentru interzicerea unui catarg cu drapel românesc la Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu