Lucrări ale artistului careian Monica Mocianu expuse în capitală

• publicat la: 18 iulie 2018
Lucrări ale artistului careian Monica Mocianu expuse în capitală

Lucrări ale artistului plastic careian Monica Mocianu au fost expuse timp de 3 luni la 2 din cele mai importante hoteluri din capitală.

Selecţia lucrărilor semnate Monica Mocianu a aparţinut  Galeriei Elite Prof Art  din Bucureşti iar expunerea a fost asigurată în  colaborare cu  Athenee  Palace  Hotel Hilton / PAINTINGS /şi  Pullman  Wold Trade Center Hotel  Bucuresti.

” Case din Balcic ” şi ,,Marea Neagră la Capul Kaliakra ”  sunt lucrări din ciclul Fragmente sentimentale ale careiencei Monica Mocianu. Mare parte din lucrările sale au fost expuse şi la Carei în cadrul unor expoziţii personale.

Monica Mocianu a urmat cursurile primare şi gimaziale în oraşul natal,Carei.  A absolvit Liceul de Arte din Cluj Napoca şi apoi Institutul de Arte Plastice ,,Ion Andreescu,,  ca şefă de promoţie

În 1993 devine restaurator bunuri patrimoniu cultural şi naţional pe suport textil la Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, iar din 2005 este expert restaurator la aceeaşi prestigioasă instituţie.

Primele expoziţii le-a avut încă din perioada studenţiei: Expunere de grup studenţesc la Frankfurt pe Main şi la „Casa Matei” în Cluj-Napoca (1976), Expunere de grup „Primăvara Studedenţească” şi Expoziţia absolvenţilor de Arte Plastice şi Decorative în 1977, Expunere personală la Atelierele „Aurel Vlaicu” Cluj-Napoca (1978), la Salonul de Artă Decorativă a Municipului Bucureşti (1979-1981), T.I.B. – Pavilionul Industrie Uşoară şi Expoziţia tinerilor platicieni din Bucureşti (1981), Expoziţia Republicană (1982). Din 1983 şi până în 1991 a fost o prezenţă constantă la Târgul Internaţional Bucureşti (T.I.B.) la Pavilionul Industria Uşoară. În perioada 1993-1995 la sesiuni de restaurare textilă în Satu Mare, Iaşi, Suceava, apoi Expoziţia permanentă „Restaurări piese textile Palatul Cotroceni (1995-1996), Expoziţia permanentă „Restaurări piese textile Casa G. Enescu” (1994-1995), Expoziţia de restaurare textile „Grădini suspendate” de la Teatrul Naţional Bucureşti – Colecţia Dan Nasta (1996), Expoziţia permanentă de restaurări şi replici piese decorative textile la Palatul Mogoşoaia (1995-1996).

Buletin de Carei

Lasati un comentariu