SFIDARE! Primarul datornic Kovacs nu acordă respectul cuvenit veteranilor de război

• publicat la: 9 iulie 2018
SFIDARE! Primarul datornic Kovacs nu acordă respectul cuvenit veteranilor de război

Luni, 9 iulie 2018, au fost înmânate oficial diplomele de onoare celor doi veterani de război din Carei aflați în evidențele Ministerului Apărării Naționale.
Este vorba de Palko Vasile și Bodoni Gheorghe, în vârstă de 94, respectiv 96 ani, care trăiesc și azi, alături de soțiile lor și care le povestesc stră-strănepoților despre luptele la care au participat și despre cum au supraviețuit greutăților războiului. Cei doi au primit din partea directorului Direcției de Cultură a Primăriei municipiului Carei o diplomă de onoare, un buchet de flori și suma de 1000 lei.
Cei doi au depănat amintiri minute în șir, fiind deosebit de emoționați de gestul autorităților locale, cărora le-au mulțumit pentru această atenție.
Pe dl Palko( foto sus)  războiul l-a purtat până în Austria, unde a fost și prizonier timp de un an și șapte luni, iar pe dl. Bodoni până în Ungaria, unde a fost rănit și pe urmă tratat la un spital din Kecskemet.

Amândoi au subliniat faptul că sunt bucuroși că s-au întors în Carei după terminarea războiului și că sunt foarte mândri de orașul în care trăiesc.
Reamintim că, în ședința din 3 iulie, Consiliul Local al municipiului Carei a hotărât acordarea unei diplome de onoare și a unei sume de bani veteranilor de război, cu ocazia Centenarului României precizează comunicatul Direcţiei de Cultură.

Tot respectul pentru acţiunea domnului director Bogdan Georgescu dar…unde este primarul Kovacs Eugen pentru români şi  Jeno după cum semnează pentru maghiari?

Adică un Prefect poate să se deplaseze în locuinţele sărăcăcioase ale veteranilor de război pentru a le acorda respectul cuvenit dar nu şi un primar de municipiu românesc, nu? Vă aducem aminte că din conducerea Primăriei Carei nu face parte niciun român ci doar membrii ai UDMR Carei.

Unde este cadrul festiv  pentru care s-a votat la şedinţa CL din data de 3 iulie 2018?

RUŞINE primarului datornic Kovacs Eugen sau Jeno!

RUŞINE că aţi ţinut la sertar adresa de la Ministerul Apărării Naţionale luni de  zile  şi apoi nu aţi organizat un cadru festiv pentru premierea singurilor veterani de război din Carei, doi la număr! Chiar să nu vă faceţi timp de  o oră într-o zi pe care o puteţi stabili singur?

Catargul propus de ASTRA Carei nu vă place şi îl consideraţi o provocare, plăcuţele oficiale cu tricolor de pe faţada le-aţi dat jos şi aţi pus unele ciudate iar acum vă faceţi că aţi uitat de cadrul festiv ce trebuia asigurat pentru premierea singurilor 2 veterani de război în viaţă din Carei!

Felicitări Bogdan Georgescu şi Ruşine Kovacs Eugen sau Jeno!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu