Au schimbat afişul! Marna Nouă este recunoscută cu numele său real

• publicat la: 14 August 2018
Au schimbat afişul! Marna Nouă este recunoscută cu numele său real

După ce Buletin de Carei a semnalat eroarea legată de apariţia pe un afiş oficial a denumirii unui sat de moţi din zona Carei  au fost operate rectificările de cuviinţă.

https://www.buletindecarei.ro/2018/08/localitate-inexistenta-in-judet-dar-recunoscuta-de-institutiile-judetene-si-locale.html

Astfel, Marna Nouă îşi recapătă denumirea sa corectă. Apare şi ora de începere a manifestărilor de la bustul lui Avram Iancu. Pe pagina Primăriei Carei nu au fost operate încă modificările.

Vă redăm în continuare comunicatul oficial primit pe adresa redacţiei Buletin de Carei.

Zilele Iancului la cea de-a XIX – a ediție

Manifestarea de suflet a moților de la câmpie, „Zilele Iancului” va avea loc anul acesta în data de 26 august 2018 în localitatea Ianculești. Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre. Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic.

Vă invităm pe toți iubitorii melosului popular să cânte împreună cu noi la Ianculești, acum în Anul Centenarului, cântecele care ne-au însoțit istoria.

 În program:

 12:30 -  slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești

 18:00 – spectacol folcloric:

-         Ionuț Fulea

-         Alexandru Pugna

-         Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”

-         Ansamblul Folcloric „Vergelul” – Oradea

-         Tulnicăresele din Ianculești

-         Grupul Folcloric de la Marna Nouă

 Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Carei, prin Centrul Cultural al Municipiului Carei și în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Satu Mare și Parohia Ortodoxă Ianculești.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu