Catarg cu drapel românesc aprobat de consilierii UDMR Carei doar pentru cadrele militare

• publicat la: 27 august 2018
Catarg cu drapel românesc aprobat de consilierii UDMR Carei doar pentru cadrele militare

Hotărât lucru…Kovacs Eugen sau Jeno nu suportă Asociaţiunea ASTRA Carei, sfidează şi tratează discriminatoriu membrii contribuabili careieni. Să îi fie de sănătate că doar nu băgăm pe oricine în seamă…

Astăzi s-a aprobat în şedinţa extraordinară a CL amplasarea unui catarg similar celui solicitat  de ASTRA Carei chiar dacă nu este însoţit de o lucrare artistică aşa cum se cerea la data de 25 aprilie 2018 de către serviciul Urbanism din Primăria Carei.

În timp ce pentru Asociaţiunea culturală ASTRA Carei primarul se opune introducerii unui proiect de hotărâre pentru un catarg cu drapel românesc pe domeniul public pentru o asociaţie a cadrelor militare se aprobă fără comentarii de genul…,,nu provocaţi maghiarii,,.

Oare primarul preşedinte la UDMR Carei nu consideră o provocare la adresa maghiarilor iniţiativa cadrelor militare de amplasare a unui catarg cu drapel românesc?

Fostul candidat  de primar, colonelul Ioan Grosu a depus o solicitare la Primăria Carei în data de 3 august 2018 pentru obţinere  aviz de amplasare catarg cu drapel românesc în preajma Monumentului Ostaşului Român, acolo unde Egli Sebastian spunea că sunt deja 6 catarge şi deci nu se mai justifică încă unul.

Primarul Kovacs a introdus de îndată un proiect de hotărâre şi a impus chiar discutarea lui înaintea proiectelor de pe Ordinea de Zi.

Raportul de specialitate nu are trecută data întocmirii şi este semnat de un înlocuitor al lui Egli Sebastian.

Spre deosebire de solicitarea Asociaţiunii ASTRA Carei raportul de specialitate al serviciului de Urbanism este favorabil amplasării catargului în condiţiile obţinerii avizului ….Ministerului Culturii prin Comisia Zonală a Monumentelor de for public!

În aceste condiţii se pune ÎNTREBAREA….pentru amplasarea tuielor de peste 9 m înălţime în interiorul zonei de protecţie a Monumentului Ostaşului Român onor Primăria Carei are AVIZ de la Comisia Zonală a Monumentelor de for public???

Daniela Ciută

comentarii

de Cosmin la 27 august 2018 - 21:38

Pana la urma importantă este aprobarea lui … este un lucru important pentru Carei având pe de o parte atât anul centenarului cât si Semnificația zilei de 25 oct 1944 când Careiul a fost ultima bucata de pământ românesc eliberată … este vădită lipsa acestuia si felicitări cadrelor din rezerva care s au implicat si au hotărât sa il amplaseze pe cont propriu

de mihai la 27 august 2018 - 23:13

pana la urma daca nu era ASTRA nu era niciunde catarg in Careiimari..grosu e cunoscut ca si candidatul iepure cand trebuie rupta unitatea romanilor…in rest sa auzim numai de bine si de tradatori demascati. Felicitari ASTRA.

de Cosmin la 28 august 2018 - 21:53

Mihăiță , privește partea buna … in sfârșit vom avea noi romanii un catarg in Carei … cine a reușit mai puțin contează… Felicitări ASTRA pt tot ceea ce face , dar in cazul acesta trebuie sa recunoaștem ca primarul Kocacs nu cred ca i l-ar fi acceptat ei nici in ruptul capului … si pana la urma cine il plătește ? ASTRA?

de Buletin de Carei la 28 august 2018 - 23:13

Se pare că nu citiţi materialele decât selectiv. ASTRA a plătit şi bustul lui Mihai Eminescu şi festivalurile de datini si a specificat că a plătit şi catargul. Iar aprobarea pentru aceeaşi solicitare în aceleaşi condiţii doar pentru o asociaţie nu şi pentru alta se numeşte discriminare şi se tratează în consecinţă. Adică există legislaţie şi pentru eliminarea discriminării. Aveţi impresia că Primăria este moşia unei persoane şi că numărul catargelor ce pot fi amplasate este limitat? Dacă urmăriţi materialele chiar ASTRA a îndemnat toate instituţiile şi asociaţiile să pună catarg cu drapel românesc.

de Cosmin la 29 august 2018 - 06:29

Pentru lucrurile realizate mai sus V am felicitat … dar când alții reușesc un lucru ar trebui la rândul lor felicitați pentru implicare sinergica .. nu cred ca sunt in concurenta cu ASTRA… aceasta abordare a Dvs , lătrătoare la tot ceea ce nu implica asociația cred ca a pus multe bariere de comunicare … si pentru lămuriri , doar asa pentru satisfacerea curiozității mele: Catargul va fi plătit de ASTRA sau de către rezerviști? Unii nu au atenție distributiva pentru a sustrage toate informațiile REALE si in cazul acesta am avea nevoie de ajutor de la oameni mai deștepți …. dar tot romani suntem si trebuie sa ne ajutam între nou 😉

de vera la 29 august 2018 - 07:47

va deranjeaza activitatea ASTRA? va faceti de ras doar prin astfel de randuri mai ales prin limbajul folosit si mai ales ca a fost mentionata mereu achitarea catargului de catre ASTRA. Cea mai longeviva asociatie culturala romaneasca deranjeaza la Carei conducerea ungureasca si romanii vanduti pe firimiturile ce cad de la masa tulipanilor.

de Cosmin la 29 august 2018 - 08:39

Deoarece Deștepții cedează : Bravo Dna Ciuta! Un exemplu de elegantă , inteligenta si profesionalism … Bravo ASTRA! Toți cei care încercați sa faceți un lucru bun pentru comunitatea romanilor si nu sunteți apropriați ei: Rușine trădătorilor!

de Liviu la 29 august 2018 - 08:41

Lauda/te gura ca primesti prajitura ma Cosmine. Daca nimeni nu ti-a zis ca esti inteligent te lauzi tu singur. Bravo baiatule! Dar disciminarea de la primarie tot in picioare ramane!

de unio la 29 august 2018 - 12:10

@Cosmin pana la urma este importanta amplasarea catargului intr-un loc cat mai accesibil si vizibil. Adica sa ne bucuram ca ar fi in spatele fabricii de ulei, pe terenul fostei fabrici de canepa, inspre calea ferata sau la capatul viilor, unde se infunda drumul? Poate ca ar fi fost mai potrivit exact in centrul giratoriului. Ori chiar in fata primariei. Dar sa te multumesti cu amplasarea catargului in parcul din spatele monumentului, mi se pare derizoriu, asta in cazul in care parcul s-ar intinde pe mai mult de 100 de metri de la monument. Tare mi-e teama ca locul catargului va fi undeva pe la blocul turn de dupa fostul magazin „Victoria”, ori in spatiul din fata fostului internat al fostului Liceu pedagogic. Fiindca raspunsul lui Egli (sau al cui a semnat pentru Egli)cam asta spune prin cei 100 de metri zona de protectie, anume ca nu se va aproba nici ceea ce solicita rezervistii (in ce directie ar fi 100 de metri de la monument pana la catarg exceptand zona bustului lui Avram Iancu?) nici ca respectivul catarg va fi amplasat in zona monumentului. Sau poate aproba amplasarea catargului intre biserica ortodoxa si blocul 15.

de Cosmin la 29 august 2018 - 12:50

In ceea ce privește locația este intr-adevăr derizorie amplasarea lui intr-o zona ferita privirilor si sub demnitatea unui astfel de simbol..in acest caz, asociația aceasta a rezerviștilor, care a reușit totuși sa înduplece primarul sovin, sa refuze amplasarea in alte locuri decât monumentul Ostașului roman din pct meu de vedere ….din alte surse am înțeles ca va fi ridicat in dreapta monumentului, sper sa fie asa si Sa nu se îndeplinească prezicerile tale Unio, sa nu l vedem pe la blocul turn sau pe la gara de exemplu … oricum sunt de părere ca redacția buletin de Carei putea lauda si aceasta acțiune a rezerviștilor chiar daca DA Se știe ! Ei de mult încearcă sa obțină aceasta aprobare !

de Buletin de Carei la 29 august 2018 - 13:13

FALS! Nu exista nicio solicitare din partea rezervistilor. Prima a fost depusa la data de 3 august 2018.ASTRA a depus solicitare in data de22 martie 2018 si una din locatii era tot langa monument.

de Cosmin la 29 august 2018 - 13:29

Si atunci Știrea din ziarul opinie de Carei vis a vis de reușită rezerviștilor este falsa?

de Buletin de Carei la 29 august 2018 - 13:57

Nu există nici o solicitare a niciunei asociaţii pentru amplasare catarg anterior datei de 22 martie 2018. Daca ar fi existat ar fi fost făcută publică şi introdusă în şedinţă pentru aprobare. Credem că puteţi mai mult decât manipulările pe care le promovaţi.

de stefi la 29 august 2018 - 14:07

ma cosmine ai luat plasa la faza cu catargul si vorbele susotite la ureche pe la colturi

de cosmin la 29 august 2018 - 14:36

posibil, citind din toate partile devii tot mai confuz, si mai ales fiind plecat de ceva vreme din oras… pana la urma se ridica sau nu catargul asta ? ca devin din ce in ce mai buimacit….nu ma intereseza cine l-a solicitat primul, cine s-a zbatut pentru el, cine urla prin fata primariei, aceste elemente sunt binecunoscute…in schimb doresc , sincer, sa stiu daca primarul a fost sau nu induplecat sa accepte prea mult cerutul catarg….

de cosmin la 29 august 2018 - 14:41

toate discutia inutila a pornit de la aprecierea cadrelor militare care, bineinteles, pe langa binecunoscuta si respectata implicare a redactiei BDC a sustinut aceasta idee…
am o vaga idee ca mihai, stefi, liviu sunt doar un multi ego al acceleasi persoane…asa ca, va doresc toate cele bune in continuare si imi cer scuze daca am lezat in vre un fel integritatea morala a asociatiei ASTRA

de Farcau Mariana la 29 august 2018 - 20:45

Felicitari Asociatiunii ASTRA Carei,indeosebi astristilor care participa efectiv la obiectivele propuse!Adevarul este ca discriminarea e la loc de cinste in orasul nostru.Intrebarea este:de ce oare deranjeaza atat de mult un catarg cu drapel romanesc solicitat de ASTRA?Mai avem”nitica rabdare”…..

de stefi la 29 august 2018 - 20:57

de vrei mereu sa mananci kkt ma cosmine? esti postacul de serviciu ca sa nu se vada discriminarea ce se practica la primarie? vezi ca iei mereu plasa si te faci de kko

Lasati un comentariu