La Negreşti-Oaş drapelul românesc nu este o provocare. Spectacol patriotic grandios cu Nicolae Furdui Iancu şi Paula Seling

• publicat la: 13 august 2018
La Negreşti-Oaş drapelul românesc nu este o provocare. Spectacol patriotic grandios cu Nicolae Furdui Iancu şi Paula Seling

Priviţi ce spectacole româneşti au loc în oraşele judeţului Satu Mare, altele decât Carei. La Negreşti Oaş, Ardud sau Tăşnad nu se simte  nimeni  ,,provocat,, de prezenţa drapelului românesc pe scenele de spectacole. Primăriile acestor oraşe alături de asociaţiile culturale organizează evenimente cu caracter patriotic în mod firesc fără ca cineva să se ocupe apoi de linşarea mediatică a lor. Doar la Carei se permite ca Primăria să aibă pagină oficială fără stema României, să nu folosească conforme legii însemnele vizuale ale Anului Centenar al Marii Uniri şi să nu fie amplasat pe domeniul public catarg cu drapel românesc. Normalul într-un stat de drept este întâlnit la Negreşti Oaş, Tăşnad sau Ardud nu şi la Carei.

Spectacolul ”Toți K1 pentru România – Unirea, Visul unei Națiuni”, dedicat Centenarului Marii Uniri, care a avut loc sâmbătă seara pe stadionul din Negrești-Oaș, a fost o adevărată lecție de istorie și de patriotism. Prezenți în număr mare pe stadion, negreștenii au cântat, au plâns și s-au bucurat împreună, prinzându-se în hora unirii de mai multe ori.

Spectacolul dedicat Centenarului Marii Uniri a început cu un moment oferit de formația Pionierii din Negrești-Oaș, după care Nicolae Mureșan și Nicolae Mureșan Jr. au încins atmosfera cu cântece patriotice și codrenești.

Maria Petca Poptean, privighetoarea Oașului, a oferit apoi momente autentice oșenești, deschizând calea spre un spectacol pe care negreștenii și oșenii nu îl vor uita prea curând.  De altfel, pe scena spectacolului, primarul Aurelia Fedorca i-a înmânat Mariei Petca Poptean titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș, pentru contribuția pe care o are la promovarea  tradițiilor oșenești și a orașului în care a trăit și s-a format.

Apoi, Nicolae Furdui Iancu alături de grupul Crai Nou, Paula Seling, Iuliana Tudor, Proiect K1 și Tuan, violonistul Daniel Lazăr și actorii Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu și Sorin Francu le-au oferit negreștenilor un spectacol grandios, pentru unitate, pentru prietenie și pentru România.

Negreștenii au cântat împreună cu îndrăgiții artiști de pe scenă marile cântece românești, s-au emoționat până la lacrimi și s-au prins de mai multe ori în Hora Unirii.

”A fost un spectacol patriotic excepțional care ne-a făcut pe toți să simțim vibraţia şi energia dragostei de neam și de țară. Ne-a făcut să exclamăm: ce țară frumoasă și ce oameni frumoși avem!”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Spectacolul a făcut parte din turneul naţional ”Toţi K1 pentru România – Unirea, Visul unei Naţiuni”, organizat de Primăria Capitalei și Teatrul Excelsior, parteneri fiind Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură.

Lasati un comentariu