La ora 18,30 va avea loc Ceremonia sfinţirii catargului de la Biserica Sf.Dimitrie din Carei

• publicat la: 5 August 2018
La ora 18,30 va avea loc Ceremonia sfinţirii catargului de la Biserica Sf.Dimitrie din Carei

Pentru cei care au fost informaţi greşit cu privire la momentul   începerii Ceremonialului  de sfinţire a catargului cu drapel românesc de la Biserica Sf.Dimitrie din Carei  precizăm că ora este 18,30 potrivit celor declarate de col(r) Voicu Şichet din partea Asociaţiei  Civice Tempora din Satu Mare. Nici la ora actuală evenimentul nu este anunţat pe pagina Primăriei Carei sau a bisericii.

Duminică, 5 august, la orele 18:30, după săvârşirea Sfântului Paraclis al Maicii Domnului, la Biserica Ortodoxă Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Carei, se va oficia un ceremonial militar şi religios de inaugurare a catagului amplasat în faţa locaşului de cult şi de sfinţire a Drapelului Naţional ce va fi înălţat pe acesta. Asociaţia Civică Tempora Satu Mare este cea care a realizat catargul şi drapelul şi care a primit acceptul parohului  de a amplasa construcţia pe terenul bisericii.

Ceremonialul religios va fi oficiat de un sobor de preoţi din Carei şi împrejurimi, în frunte cu noul episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, P.S. Timotei Bel Sătmăreanul, iar cel militar va fi asigurat de 3 detaşamente ale unităţilor militare din Garnizoana Satu Mare. La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai unităţilor militare şi ai altor instituţii.

Manifestarea se înscrie în activităţile Asociaţiei Civice Tempora Satu Mare, cea care a donat Catargul de susţinere a Drapelului Naţional, menite să contribuie la aniversarea demnă a Centenarului Marii Uniri, fiind un gest de recunoştinţă pentru jertfa înaintaşilor care ne-au lăsat în urmă cu un secol o Românie Mare, liberă, independentă şi suverană. În context, menţionăm că dedicăm acest eveniment marii victorii a Armatei Române din 6 august 1917, în crâncena bătălie de la Mărăşeşti, cea care a făcut posibil ca la 19 aprilie 1919 Careiul şi Sătmarul să fie eliberate şi integrare Trupului Sfânt al Ţării.

Ne bucurăm că Biserica Ortodoxă Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Carei a acceptat până  în cele din urmă să amplaseze un catarg cu drapel românesc pe terenul său.

https://www.buletindecarei.ro/2018/07/inca-cineva-vrea-catarg-cu-drapel-romanesc-la-carei-primarul-tine-la-secret-informatia-degeaba.html

Este a doua biserică care amplasează catarg cu drapel tricolor, prima fiind Biserica Sf. Apostol Andrei în cursul anului trecut.

Poate cu timpul vor îndrăzni şi alte instituţii să amplaseze catarg cu drapel tricolor  în Carei.

https://www.buletindecarei.ro/2018/06/ridicati-catarge-cu-drapel-romanesc-si-la-carei.html

Asociaţiunea ASTRA Carei a depus la Consiliul Local Carei un proiect pentru amplasare catarg cu drapel tricolor din 22 martie dar a a fost respins de consilierii UDMR, primarul Kovacs considerând iniţiativa o provocare. În cursul lunii iulie Asociaţiunea ASTRA a depus o nouă cerere de amplasare catarg.

Evenimentul de duminică 5 august 2018 nu a fost anunţat nici pe pagina Primăriei Carei  şi nici pe cea de la Biserica Ortodoxă  Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir Carei deşi suntem în data de 3 august 2018 ora 22,30.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu