Localitate inexistentă în județ dar recunoscută de Instituțiile județene și locale

• publicat la: 9 august 2018
Localitate inexistentă în județ dar recunoscută de Instituțiile județene și locale

Cine a auzit de satul Marna Mare din județul Satu Mare?

Ceea ce Buletin de Carei anunța din data de 6 august 2018 apare pe pagina Primăriei în data de 8 august iar pe blogul consilierului fin de primar în data de 7 august.

http://www.buletindecarei.ro/2018/08/data-anuntata-pentru-zilele-ianculestiului.html

Afișul care anunță programul artistic doar de la Zilele Iancului a apărut și pe pagina Primăriei Carei pe data de 8 august 2018. Doar că cei care au realizat afișul NU AU  cunoștință despre localitățile județului. Și nici cei care au dat bun de tipar și au girat cu numele lor ca organizatori.

De când există în județul Satu Mare localitatea Marna Mare? Este chiar atât de greu de respectat denumirea corectă a unui sat? A unui sat de moți de unde românii au fost expulzați  în 1940  de dictatura hortystă instalată în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Priviți cum se numește satul de unde vor evolua artiștii amatori la Ziua Iancului…

Nu este singura scăpare. Printre organizatori apare și  Primăria si Consiliul Local Carei de care aparține satul Ianculești.

Doar că până la ora actuală Consiliul Local nu a  avut  pe Ordinea de Zi niciun subiect legat de sărbătoarea de la Ianculeşti. De fapt ce mai contează când primarul  are la dispoziție voturile  consilierilor săi  majoritari de la UDMR?

Si cum la  Carei nu intervin instituţiile abilitate ale statului pentru  a se respecta procedurile şi regulamentele apar întâi  afişele anunţ sau invitațiile şi apoi  introducerea în Consiliul Local a subiectului. Cu totul alta era situaţia în perioada când delegat sătesc era un om al locului, Ciprian Chiorean , căruia i se refuza cererea pentru organizarea zilelor satului şi trebuia să caute consilieri  care să iniţieze proiectul. El nu era nepotul fostului asociat de la una din firmele falimentare ale lui Kovacs si nici preşedinte de partid  care  sacrifică caracterul oficial al limbii române de dragul unor voturi.

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/da-cu-sarbatoarea-motilor-ianculesteni-ce-aveti-domnule-primar.html

Deci Marna Mare nu există în județul Satu Mare iar ceea ce se pretindea fostului delegat sătesc  neagreat de primar nu mai este valabil în cazul actualului delegat  careian.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu