Numele Mihai Viteazu nu este agreat de Primăria Carei sau de ce nu apar pe Harta Carei cartierele cu acest nume?

• publicat la: 19 august 2018
Numele Mihai Viteazu nu este agreat de Primăria Carei sau de ce nu apar pe Harta Carei cartierele cu acest nume?

Primăria Carei accesează fonduri europene prin proiecte întocmite pentru cartierele Mihai Viteazu I şi II  dar când vine vorba de trecut aceste cartiere pe Harta Carei  se face că uită de ele.  Pe pagina www.municipiulcarei.ro apare la categoria Proiecte  cartierul Mihai Viteazu I şi II dar pe Harta Carei NU APAR cele 2 cartiere.

Pe  PANOUL TURISTIC INFORMATIV din centrul oraşului apar doar cartierele Eliberării şi Republicii nu şi cele denumite Mihai Viteazu!

Să fie de vină numele vestitului domnitor Mihai Viteazu care a reunit cele trei ţări române în anul 1600 şi s-a proclamat „Domn al Țării Românești, Ardealului și a toată ţara Moldovei” ? Mihai Viteazu a poposit şi la Carei unde venea după provizii pentru tabăra sa instalată la Moftin, în 1601. Strada de la ieşirea din Carei spre Moftin  se numeşte  Mihai Viteazu iar cele două cartiere sunt situate de o parte şi de alta a ei.

Primăria Carei  a  postat tot pe acel Panou Turistic Informativ o falsă  istorie locală motiv pentru care la intervenţia Prefecturii a fost nevoită să o modifice potrivit informaţiilor din documentele de la arhive  doar că în loc de modificare a apărut doar un pătrat albastru cu numele localităţii  lipit peste partea în cauză.

 

Tot la intervenţia Prefecturii a apărut şi stema României pe clădirea Primăriei Carei.

Chiar nu are primarul niciun consilier mai de Doamne-Ajută care să îl consilieze în aşa fel încât să nu mai fie atenţionat pentru tot felul de …scăpări?

La Primăria Carei nu există niciun român în conducere iar consilierii UDMR care sunt majoritari au votat împotriva amplasării pe domeniul public a unui catarg cu tricolor românesc  realizat de ASTRA Carei.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu