Primarul din Carei are un consilier neinformat şi neprofesionist

• publicat la: 23 August 2018
Primarul din Carei are un consilier neinformat şi neprofesionist

Un singur articol şi o plasă de greşeli. În materialul apărut pe blogul consilierului primarului Kovacs apare la un moment dat localitatea Marna Mare, localitate care nu există dar pe care a tastat-o cu mânuţa lui. Tot  el scrie şi despre o calitate inexistentă pentru Daniela Ciută în cadrul Asociaţiei foştilor refugiaţi din 1940. La care se adaugă faptul că nu cunoaşte toate literele alfabetului românesc şi confundă litera  ,,ă,,  cu ,,a,,.

Nu mai este un secret pentru nimeni că primarul din Carei a sacrificat competenţa în favoarea cultivării ,,eu,,-lui personal şi al  denigrării oricărei voci care pune întrebări şi nu acceptă ce i se transmite prin presa aservită.

Deşi este de meserie economist Szasz Lorand nu oferă primarului servicii de specialitate în domeniu ci se ocupă de osanale şi de linşajul mediatic la adresa celor care deranjează liniştea dorită de Kovacs.

Nu e de mirare atunci că primarul încasează amenzi şi sancţiuni pentru fapte ce puteau fi uşor evitate dacă ar fi fost consiliat în mod profesionist. Cât poate fi de greu să convingi un primar că plata curentului electric se poate face doar pentru imobile care există şi în realitate şi care dispun de contor  de energie electrică sau că nu poţi încheia un contract de închiriere  pentru un spaţiu care nu îţi aparţine? Sau că o recepţie finală se semnează doar când lucrările sunt efectiv încheiate…

Unde mai pui că sfidează Legea 477 din 2004 referitoare la personalul contractual angajat în administraţiile publice.

Szasz Lorand  a scris o compunere lacrimogenă despre asociaţia care se ocupă de câinii fără stăpâni dar nu a ştiut să ofere date concrete despre sprijinul acordat de Primărie pentru această activitate benefică comunităţii. Era o chestiune de deplasare la biroul de contabilitate de unde putea obţine fără probleme datele concrete.

Amândoi consilierii personali ai primarului au atribuţii asemănătoare în fişa postului şi amândoi se ocupă de consilierul Ciută sau de Daniela Ciută în speranţa că vor reuşi aducerea lor la tăcere.

Nu numai în meseria pentru care s-a pregătit nu se poate remarca consilierul plătit din bani publici dar nici la capitolul informare nu stă deloc bine.

Aşa se întâmplă când nu urmăreşti evenimentele culturale româneşti organizate de cei pe care îi denigrezi. Daniela Ciută nu a avut niciodată calitatea de vicepreşedinte al Asociaţiei foştilor refugiaţi filiala Carei  aşa că şi la acest capitol finul consilier este corigent.

 

Pe când vom citi în presa de casă o ştire despre repunerea plăcuţelor oficiale cu tricolor pe faţada  Primăriei Carei?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu