Primarul Kovacs SE VAITĂ că trebuie să respecte legea. De 4 ani Primăria Carei refuză să se ocupe de copacii uscaţi şi bolnavi

• publicat la: 16 august 2018
Primarul Kovacs SE VAITĂ că trebuie să respecte legea. De 4 ani Primăria Carei refuză să se ocupe de copacii uscaţi şi bolnavi

Vaiete şi smiorcăieli cu iz de telenovelă la şedinţa CL Carei din data de 14 august.

Protagonişti – primarul Kovacs şi consilierul Oneţ. Motivul? Primăria  a fost sancţionată pentru lipsa avizelor necesare tăierii de arbori. Iar recent a fost obligată să pună stema României pe clădirea Primăriei Carei dar supărarea nu credem că ţine atât de mult încât să mai creeze agitaţie.

Duetul a fost cuprins brusc de panică din pricina copacilor uscaţi din Parcul Dendrologic, copaci care  există în starea respectivă  de mai mulţi ani. A fost nevoie de intervenţia instituţilor de mediu pentru ca cei doi amici să descopere în ce stare a ajuns Parcul Dendrologic!

Cei care nu sunt anonimi ci îşi asumă semnalările cu nume şi prenume sunt catalogaţi de demnitarul Kovacs ca  ,,anumiţi indivizi,,.

Păi primare Kovacs şi consiliere Oneţ, chiar nu aţi circulat prin parc în ultimii 4 ani?

Priviţi aici arbori bolnavi!

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/garda-de-mediu-satu-mare-percepe-pinus-nigra-uscat-nu-si-arborii-cu-carii-ciuperci-si-gaunosi.html

Tupeu cu carul la Kovacs Eugen sau Jeno , consemnat până şi de finul său angajat ca şi consilier personal la Primăria Carei.

Adică voi vreţi să tăiaţi copaci FĂRĂ firme autorizate???

Priviţi ce poză a pus Szasz pe blogul său…..

…una care atestă faptul că de ani de zile primăria Carei nu e în stare să gestioneze întreţinerea parcului. Unde a angajat ca şi administrator un agronom…soţul consilierei UDMR , Venig Gabriela. De câţi ani nu a mai fost toaletat acel copac dacă a apărut deja pe ramura bolnavă vegetaţie?

Aşa că vaietele şi smiorcăielile sunt doar  pentru impresie artistică. Nu se mai pot opera tăieri în parc  la liber, fără avize şi fără autorizaţii? Unde a ajuns masa lemnoasă rezultată din SUTELE de copaci tăiaţi în ultimii ani din Parcul Dendrologic Carei?

Unde sunt marcajele copacilor de care vorbiţi? Nu aveţi curaj să publicaţi imagini cu marcajul aşa cum a procedat Buletin de Carei când a fost vorba de arborii de VALOARE DEOSEBITĂ tăiaţi în ianuarie 2018 deşi era în vigoare actul de FORŢĂ MAJORĂ care interzicea orice tăiere???

E aşa de greu de înţeles că domeniul public nu este unul privat?

Puneţi mâna şi citiţi legea şi nu mai umblaţi  cu manipulări ieftine, desconsiderându-vă cititorii şi contribuabilii careieni.

Compunerea redactată în stilul caracteristic  de Szasz, consilierul personal al demnitarului Kovacs atestă încă o dată  faptul că legea este călcată în picioare la Primăria Carei!

Una dintre ele este LEGEA 477 din 2004  referitoare la CODUL DE CONDUITĂ  a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice.

Buletin de Carei oferă asistenţă gratuită pentru  explicarea  conţinutului acestei legi în caz că e prea grea pentru a fi înţeleasă de Szasz Lorand.

Pentru a nu se încurca în aflarea legii la care am făcut referire  oferim  un link activ. Aceasta este Legea 477 din 2004.

https://upb.ro/wp-content/uploads/2017/11/Legea-nr-477-din-2004.pdf

Nu este pentru prima dată când consilierul încadrat la cabinetul demnitarului  Kovacs foloseşte în interes personal , adică pe blogul personal, informaţii la care are acces ca şi  funcţionar contractual.

Chiar dacă apare şi pe site ul oficial al Primăriei Carei  Codul Etic al funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Carei.

Curg necontenit doar articole denigratoare la adresa consilierului Ciută şi a  preşedintelui ASTRA Carei, Daniela Ciută. Spiritul civic e ceva greu de digerat pentru actuala conducere a UATM Carei.

Nu de acelaşi tratament au parte consilierii UDMR sau PSD sau cei judeţeni care  încalcă regulile. Aţi citit vreun rând despre starea consilierului judeţean angajat ca şi director la o instituţie din subordinea CJ Satu Mare şi care mai este angajat şi la firma viceprimarului? Păi atunci cum să mai crezi în bunele intenţii ale unui consilier angajat de un primar plin de datorii la buget care nu a reuşit în zeci de ani de activitate să deţină nici măcar o bicicletă pe numele său darmite o casă?

Cu astfel de consilieri personali nespecialişti decât în linşaj mediatic, în denigrarea persoanelor incomode administraţiei Kovacs-Keizer, nici nu e de mirare că primarul încasează mereu sancţiuni şi atenţionări din partea instituţiilor statului!

Dacă vreţi să fiţi credibili puneţi mâna şi citiţi legile şi faceţi bine şi mai ieşiţi din birourile primăriei pentru a consemna realitatea cruntă din Carei. Nu vă mai ascundeţi după pixul primarului care semnează statele de plată.

O întreagă compunere a apărut pe Opinie de Carei  pentru a semnala  ceea ce Buletin de Carei scrie de ani şi ani de zile şi anume faptul că Parcul Dendrologic este gestionat după bunul plac al conducerii Primăriei şi nu după regulile ce se impun.

Buletin de Carei  a semnalat de ani de zile problema copacilor bolnavi, găunoşi şi plini de ciuperci ce se găsesc în Parcul Dendrologic monument istoric, semnalări ilustrate cu imagini din belşug!  Cine a mai postat imagini cu copaci bonavi, găunoşi şi plini de ciuperci în ultimii 4 ani?

Menţionăm că Parcul Dendrologic are regim public  de vizitare şi oricine poate să intre şi să remarce starea arborilor.

Şi consilierul Oneţ a descoperit abia acum că NIMENI nu este preocupat de administrarea Parcului Dendrologic din moment ce copacii uscaţi nu sunt înlăturaţi.

La aceste marcaje, de mai jos,  se referă oare consilierul Oneţ când vorbeşte de plopii de la Ianculeşti?

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/crima-cu-premeditare-pe-drumul-ianculestiului.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/plopii-din-ianculesti-vizati-din-nou-de-drujbe.html

Consilierul Oneţ se erijează în reprezentantul satului când de fapt nu a fost ales ca şi delegat sătesc ci numit de către Primăria Carei.

Având  în vedere că primarul Kovacs  refuză conferinţele de presă şi nu emite comunicate de presă,  pe când putem citi în blogul personal al consilierului Szasz despre procesul din 1997 legat de parcelarea Parcului Dendrologic sau despre vânzarea unei suprafeţe de teren din acelaşi parc monument istoric ?

Înregistrarea Video a şedinţei CL din 14 august 2018.

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/videos/271469163583087/

Merită să priviţi şi să ascultaţi corul de văicăreli al primarului Kovacs şi al consilierului Oneţ pentru că sunt  nevoiţi să respecte legile în vigoare!

Buletin de Carei

 

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/plopii-din-ianculesti-vizati-din-nou-de-drujbe.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/07/dezinformare-si-neprofesionalism-finul-primarului-din-carei-scrie-nedocumentat.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/depozitul-de-lemne-din-parcul-dendrologic-golit-abandonat-si-fara-aviz-de-constructie.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/primaria-carei-amendata-pentru-lipsa-avizelor-necesare-taierii-de-arbori-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/marcare-si-taieri-de-arbori-cu-valoare-deosebita-din-parcul-dendrologic-carei-incalceala-declaratiilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/comanda-pe-seap-pentru-taierea-a-119-arbori-din-carei-contractul-necunoscut-la-primaria-carei.html

comentarii

de Petru la 17 august 2018 - 08:01

ahaaa, aiesta e motivul pentru care urla presa maghiara din oras. astia se cred in imperiu cand romanii nu aveau drepturi?

de Anonim la 19 august 2018 - 08:26

2 de un leu.Alo primaria nu-i SRL!

Lasati un comentariu