Concert inedit dedicat Centenarului Marii Uniri

• publicat la: 11 octombrie 2018
Concert inedit dedicat Centenarului Marii Uniri

 

Cu ocazia Centenarului României, Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei, Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare și Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, prezintă la Sala Teatrului Municipal din Carei un spectacol inedit.

Manifestarea culturală care va avea loc în data de 26 octombrie 2018, de la ora 18, este una de excepție, reunind pe aceeași scenă Orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti și Corala ”Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, fiind o premieră a ultimilor 25 de ani pentru municipiul Carei.

Concertul coral-simfonic, intitulat ”Răsună Centenarul României” va cuprinde printre altele lucrări semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ștefan Hrușcă, I.G. Brătianu, Nicolae Bengescu, Doina Teodorovici și alți compozitori cunoscuți, printre care și Liviu Borlan, celebru compozitor și dirijor, născut în 1936 la Sanislău, care pentru o perioadă a fost angajatul Casei de Cultură din Carei.

Dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Satu Mare va fi Ștefan Novak. Acesta s-a născut în 1973 în localitatea Pâncota, județul Arad, iar activitatea sa dirijorală cuprinde concerte, spectacole și înregistrări cu Orchestra Filarmonicii de Stat ”Dinu Lipatti” din Satu Mare, Filarmonica de Stat din Ploiești, Botoșani, Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca, Teatrul Muzical ”Nae Leonard” din Galați, Orchestra Simfonică din Nyiregyháza, Orchestra de Cameră ”Pro Arta” și Camerata ”Euroart” din Baia Mare.

Corala ”Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului va fi condusă de pr. dr. Petrică Aurelian Covaciu, iar adaptările orchestrale aparțin lui Alexandru Ștefan Murariu.

Intrarea la eveniment va fi liberă, în funcție de locurile disponibile în sală.

Lasati un comentariu