Deci se poate! Primăria Carei revine şi respectă caracterul oficial al limbii române

• publicat la: 23 octombrie 2018
Deci se poate! Primăria Carei revine şi respectă caracterul oficial al limbii române

De voie de nevoie Primăria Carei ia la cunoştinţă de faptul că ne aflăm în România şi că limba oficială a statului este limba română.

La grupul statuar Otilia Marchiş-Ady Endre au fost modificate înscrisurile de pe soclu în aşa fel încât limba română să aibă caracter oficial. Nimeni nu a fost rănit şi nimeni nu a avut de suferit în urma reintrării în normalitate.

Vă reamintim că la data de 18 noiembrie 2017 a fost dezvelit acest grup statuar din centrul oraşului numai în prezenţa steagurilor maghiare iar referirile la scriitoarea careiancă Otilia Marchiş au fost făcute de către vorbitorii de limbă maghiară doar cu porecla sa batjocoritoare.

Buletin de Carei a semnalat din nou corect situaţia cu înscrisurile de pe soclu  din moment ce administraţia Kovacs-Keizer a trecut la modificarea lor şi repunerea în drepturi a limbii române.

Aşa arătau până acum….

Au fost înlăturate şi panglicile tricolore maghiare care au apărut fără ca cei care monitorizează camerele de supraveghere să observe cine a fost autorul.

În cazul plăcilor comemorative aplicate pe faţada unor şcoli careiene Primăria Carei a  avut nevoie de decizia unei instanţe de judecată pentru a respecta limba oficială a statului român în urma  sesizării preşedintelui Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tanasă. Este motivul pentru care Dan Tanasă  şi administratorul Buletin de Carei sunt supuşi oprobiului public de scriitori de limbă maghiară plătiţi de primăria Carei.

Nu era mai simplu şi mai puţin costisitor să se respecte ceea ce trebuie respectat?

Mai rămâne ca Primăria Carei să repună plăcile oficiale cu tricolor pe faţada clădirii în care funcţionează.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu