Primăria Carei refuză reabilitarea Căminului Cultural Ianculeşti până şi în Anul Centenar

• publicat la: 1 October 2018
Primăria Carei refuză reabilitarea Căminului Cultural Ianculeşti până şi în Anul Centenar

Aşa arată Căminul Cultural Ianculeşti  în Anul Centenar.

Satul românesc Ianculeşti aparţine de Primăria Carei care a făcut din discriminare – politică locală.

Actuala conducere a Primăriei Carei nu a iniţiat niciun proiect prin care să atragă fonduri de reabilitare a frumosului Cămin Cultural unde se ţineau adunări, activităţi cultural-artistice, nunţi şi botezuri , chiar şi proiecţii de filme. Balustrada de stejar ce duce la etaj se încăpăţânează să reziste, la fel şi scările. Cei mai în vârstă locuitori îşi amintesc de acţiunile comune cu satele din jur ce aveau loc la Căminul Cultural.

Niciun cântec nu a mai răsunat aici de ani de zile.

Mai mult, a refuzat să acorde avizul de reabilitare a Căminului Cultural de către fii ai satului. Nu credem că are relevanţă faptul că lângă Căminul Cultural, pe locul parcului din sat amenajat de prof. Bertieanu Mihai, a fost construită o vilă de către fostul asociat al primarului Kovacs la firmele de mobilă falimentare.

Primăria Carei prin primarul Kovacs aplică o politică discriminatorie nu numai în Carei ci şi în satul Ianculeşti. Aşa a procedat şi cu construcţia capelei mortuare.

https://www.buletindecarei.ro/2014/11/primarul-propune-capela-mortuara-contra-voturi-totul-sta-in-alegerea-voastra.html

Oamenii din sat nu mai beneficiază de spaţiul construit care este Cămin Cultural şi pentru orice eveniment major trebuie să închirieze localuri din Carei.

Politica aplicată de Primăria Carei este de lăsare în paragină a construcţiilor comunităţilor  româneşti până la degradarea lor totală. Şcoala din sat a fost DĂRÂMATĂ în Anul Centenar în condiţiile în care în viitor se putea redeschide.

Pentru satul Ianculeşti, primarul Kovacs oferă în Anul Centenar  un Cămin Cultural inutilizabil şi o şcoală dărâmată.

Şi pentru astfel de semnalări Buletin de Carei este denigrat şi acţionat în instanţă de consilieri ai primarului Kovacs cu scopul de a ne intimida şi înfricoşa.

Păcat că nu au auzit de vorba românească …,,ce nu te omoară te întăreşte,,.

Cei curioşi din fire pot face o deplasare în satul Ianculeşti pentru a se convinge la faţa locului de starea de degradare în care se află Căminul Cultural ce aparţine de Primăria Carei.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Poet Carei city 2018 la 2 October 2018 - 18:45

Refuza,refuza,dar supermarketele inalta,una dupa alta poate sa straluceasca,An centenar neuitata,si centura aproape terminata,nu conteaza cine saraca si bogata,tot inainte,asta importanta.

de marton la 2 October 2018 - 23:07

se vede ca seku tine pe spate pe acesti primari ca altfel nu pot sa face atata rau pentru acesti oameni

Lasati un comentariu