Tinerii maghiari din Carei sărbătoresc Balul strugurilor pe Monumentul Ostaşului Român

• publicat la: 14 octombrie 2018
Tinerii maghiari din Carei sărbătoresc Balul strugurilor pe Monumentul Ostaşului Român

Sâmbătă 13 octombrie 2018 a avut loc defilarea tinerilor maghiari din zona Carei cu ocazia Balului Strugurilor.

Buletin de Carei a primit pe adresa redacţiei mai multe telefoane şi imagini de la cititori indignaţi  care au considerat o provocare grupurile tinerilor maghiari de pe Monumentul Ostaşului Român.

Noi credem că gestul lor este mai degrabă un omagiu adus  ostaşilor români care au eliberat Budapesta în august 1919 şi au dat de mâncare populaţiei  înfometate de regimul bolşevic al lui Bela Kun.

Preşedintele UDMR Carei, primarul Kovacs consideră Monumentul Ostaşului Român unul politic. Să fie manifestarea una politică?

Buletin de Carei

comentarii

de pro ciuta la 14 octombrie 2018 - 12:15

A fost o manifestare prin care te testeaza ce tampenii mai poti debita!

de monika la 14 octombrie 2018 - 13:09

daca mai repede am fi stiut era frumos ca in fiecare an sa sarbatorim armata romana care a eliberat budapesta. asa este frumos sa faci cand primesti ajutor de la vecini!

de Maria la 14 octombrie 2018 - 13:27

A fost o manifestare care ne arata ca organizatorii nu sunt umblati prin lume-altfel ar sti ca monumentele chiar nu sunt facute ca sa te cateri pe ele.Nicaieri in lume.Nici la americani nici la francezi nici la nemti etc.Evident ca e o lipsa de respect si inca o dovada ca cei care vor sa ne dea noua,romanilor,lectii de civilizatie au nevoie chiar ei insisi de ele.

de Stefan la 14 octombrie 2018 - 13:55

Am vazut ca Politia era langa ei si nu au spus nimic cand au urcat pe blocurile de piatra daltuite care formneaza monumentul. Politia Carei nu cunoaste legile?

de Adrian la 14 octombrie 2018 - 14:36

Nu a fost nici o bataie se joc, deloc. Asta a fost modul prin care maghiarii si-au aratat recunostiinta fata de eroii Armatei Romane care i-a eliberat de bolsevici si apoi de nazisti, daca mai stau mult pe acolo invata si limba romana, ca aici au deficiente majore, ca sa nu zic handicap, si s-au prins si ei ca traiesc in Romania.

de viorica rus la 14 octombrie 2018 - 19:45

Toată bătaia de joc față de poporul român va fi plătită! Toată!

de up la 16 octombrie 2018 - 11:49

Este un handicap sa nu stii sa vorbesti o limba latina o limba Europeana in sschimb sa vorbesti o limba asiatica străină tinerilor svabi.Este de necrezut cum comunitatea germana isi păstrează obiceiurile insusi chirbal este de origine germană dar vorbesc si invata o cultura total străină ne Europeana popoarelor germanice .Se itorc in morminte primi colonisti de la 1700 care au pornit de la Ulm germani, iar azi ingrosa rindurile iredentistilor maghiari.

de up la 16 octombrie 2018 - 18:28

Ziua de 25 oct. ziua de nastera a Maj.Sale Regele Mihai regele tuturor romanilor.O personalitate internationala verisor cu Maje.sa Regina Regatului Unit UK sau Anglia ca sa inteleaga si primarul.Monumentul sa ridicat in cinstea eroilor iar ziua de nastere a regelui nu este una politica asa cum ibla in capul iferbintat de ungarism al primarului. Careul a fost elibera pe 23 oct. dar trupele romane au trecut granita pe 25 ca sa dedice regelui aceasta victorie.Nu mai prostiti pe nimeni caci egzista internet.

Raspunsuri

Lasati un comentariu