BCR Carei şi Metropolitan Life Asigurări la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

• publicat la: 26 noiembrie 2018
BCR Carei şi Metropolitan Life Asigurări  la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

Pentru corecta informare a cititorilor Buletin de Carei  răspundem celor care au întrebat de ce nu am scris despre activitatea de educaţie financiară ce a avut loc la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei în zilele de 23  noiembrie şi 24 octombrie 2018.

Abia astăzi a sosit pe adresa redacţiei Buletin de Carei  comunicatul din partea Liceului Tehnologic Iuliu Maniu despre colaborarea lor cu  BCR Carei şi Metropolitan Life Asigurări şi nu deodată cu cel remis altor redactori.

Vă redăm în continuare comunicatul primit astăzi.

,,Atât astăzi, 23 noiembrie ,  cât si în data de 24 octombrie 2018, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei s-au desfăşurat activităţi de educatie financiară. Initiativa apartine cadrelor didactice prof. ec Govor Aurelia si prof. ing. Moş Augustin.

Activităţile s-au desfăşurat împreună cu elevii din clasele a XI-a C, respectiv a XII-a C, de la profilul Servicii, calificarea Tehnician în activităţi economice, cadrele didactice mai sus mentionate având si calitatea de diriginti.

Prima activitate, organizata în luna octombrie,  a vizat bugetul si planificarea financiara si ne ajuta să înţelegem de ce este bine să economisim lună de luna, ce putem face pentru a ne optimiza cheltuielile recurente şi cum să ne crestem veniturile.

Activitatea s-a desfăşurat cu implicarea doamnelor Paşca Alina si Domuta Crina din partea Băncii Comerciale Române, Sucursala Carei, care le-au prezentat elevilor programul național de educație financiară al BCR numit SCOALA DE BANI.Înultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară în cadrul proiectului.

A doua activitate a avut loc astăzi, având-o ca invitat la clasa pe doamna Iuliana Roman, din partea Metropolitan Life Asigurări. Activitatea a avut  loc prin intermediul Junior Achievement (JA) România care in parteneriat cu Metropolitan Life si Fundatia MetLife, desfăşoară programul LIFE CHANGER (Schimbamvieti), lansat in 2014, program care se aliniază strategiei europene de reducere a discrepantelor dintre tarile spatiului comunitar privind gradul de educatie financiara al populatiei.

Activitatea la clasă a avut două teme de discutie: ”Bugetul personal” si “Vreau să lucrez în domeniul financiar”. Fiecare elev a primit o agendă de lucru cu subiectele aduse în discutie, au fost interesati de temele abordate, si consideră binevenita o astfel de lectie,,.

comunicat

Lasati un comentariu