Careiul în Anul Centenar. Cine se ruşinează de limba română?

• publicat la: 27 noiembrie 2018
Careiul în Anul Centenar. Cine se ruşinează de limba română?

La 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor încă mai găsim la Carei anunţuri pentru evenimente  sportive care nu sunt scrise şi în limba română.

Se spune că sportul uneşte deci este total de neînţeles de ce o activitate sportivă nu este promovată în limba ţării în care se desfăşoară. În imaginea de sus este vorba de o competiţie sportivă  la Liceul Teoretic din Carei , un oraş din România.

Înainte cu câteva zile a mai avut loc o activitate sportivă, la Foieni,  în aceleaşi condiţii

Direcţia pentru Sport a judeţului Satu Mare  participă la astfel de competiţii unde limba română nu apare nici măcar pe Diplomele acordate elevilor?

Ce fel de activităţi doriţi să susţineţi de fapt domnule primar şi viceprimar?

La Liceul Teoretic Carei nu se pot posta şi informări în limba română ? Mai ales că numărul elevilor români este mai mare decât al celor maghiari.

După planul de învăţământ pentru clasele de profesională tip DUAL exclusiv în limba maghiară acum ne serviţi şi sport  în acelaşi  cadru?

Politicienii din Ungaria au liber la orice poftesc pe aici şi doar ai noştri sunt încondeiaţi dacă se amestecă  în varii evenimente?

Despre aceste evenimente nu se scrie niciun rând pe pagina primăriei Carei deşi în imaginile de la Liceul Teoretic  apare şi viceprimarul Keizer.

Solicităm un punct de vedere din partea Direcţiei pentru Sport a judeţului Satu Mare  pentru astfel de competiţii sportive în care limba română lipseşte până şi de pe diplomele acordate.

Buletin de Carei

 

Pentru astfel de semnalări Buletin de Carei este mereu denigrat şi discreditat de presa plătită de primărie. Suntem insultaţi şi supuşi oprobiului public de cei care îşi apără funcţiile şi posturile plătite generos fără a face dovada vreunei competenţe. Persoane care nu au demonstrat nimic în meseria pentru care prezintă diplome  atacă cu obrăznicie activitatea Buletin de Carei care nu depinde de banul public.

 

Lasati un comentariu