Concerte susținute de Trio Consonantia și Corul bărbătesc din Finteușu Mare

• publicat la: 29 noiembrie 2018
Concerte susținute de Trio Consonantia și Corul bărbătesc din Finteușu Mare

Joi, 29 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc un dublu eveniment de excepție care a constat în două concerte memorabile: începând cu ora 18.00 a avut loc Concertul simfonic omagial susținut de Trio Consonantia din Satu Mare, iar de la ora 18.50 s-a desfășurat Concertul susținut de Corul bărbătesc din Finteușu Mare (jud. Maramureș).

În deschidere, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a urat bun venit publicului prezent, după care a prezentat semnificația Zilei Naționale a României. Trio Consonantia, avându-l ca solist pe dr. Rudolf Fátyol a prezentat un program complex care a cuprins creații cunoscute ale marilor compozitori George Enescu, Ciprian Porumbescu, dar nu au lipsit nici creații din repertoriul clasic internațional.

Corul bărbătesc din Finteușu Mare a impresionat publicul careian cu programul patriotic special pregătit pentru această ocazie.

Aceștia au interpretat o serie de melodii patriotice dintre care amintim *Treceți batalioane române, Din Țara Moților, Șoim român/ Nimic în lume nu-i mai sfânt, Frumoasa Românie, Victoria și Gloria.* Având în vedere perioada în care ne aflăm, aceștia au interpretat și câteva colinde și cântece de Crăciun precum *Cerul și pământul, Vin colindătorii sau  La Mulți Ani.

Peste 2 zile, corul din Finteuşu Mare împlineşte un secol de existenţă! La mulţi ani dragi finteşteni! Un regal de cântece patriotice oferite de fraţii din Maramureş.

La finalul evenimentului, publicul numeros prezent în eleganta sală a castelului careian i-a aplaudat minute bune, în picioare, pe invitații maramureșeni. Evenimentul, dedicat Zilei Naționale a României și sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a fost organizat de către Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural și s-a desfășurat în cadrul proiectului ”La Mulți Ani, România!”.

Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Programul cultural dedicat Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri, în cadrul proiectului „La Mulți Ani, România!”, continuă vineri, 30 noiembrie 2018, la scena în aer liber din parcul Dendrologic din Carei, după programul:

Vineri, 30 noiembrie 2018, Parcul Dendrologic (aer liber), ora 16.00

16.00 Recitalul Corului Seminarului Teologic Ortodox Român Sf. Iosif Mărturisitorul din Baia Mare

16.20 Recitalul Coralei bărbătești Armonica

16.30 Dans modern cu Magic Dance, Club Dance

16.40 Spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Mugurelul” din Câmpia Turzii 17.25 Recital de muzică populară cu Petrică Mureșan și formația sa

18.15 Recital live de muzică folk susținut de Ducu Bertzi

19.00 Spectacol de lumini dedicat Zilei Naționale

Intrarea este liberă la evenimente!

Lasati un comentariu