Orice pentru minorităţi, prea puţin pentru români

• publicat la: 16 noiembrie 2018
Orice pentru minorităţi, prea puţin pentru români

În timp ce la Carei , un municipiu din România a fost nevoie de intervenţia Buletin de Carei pentru reînfiinţarea de clase de profesională cu predare în limba română pentru meserii ca ospătar, vânzător comercial sau tapiţer iar învăţământul profesional de tip DUAL  este exclusiv în limba maghiară, Guvernul României aprobă înfiinţarea unui centru de pregătire pentru pedagogii maghiari din România, noua instituţie urmând să funcţioneze la Oradea – a anunţat UDMR citată de agenția de presă ungară MTI.

Potrivit buletinului informativ al Uniunii, centrul va oferi pedagogilor maghiari oportunităţi de formare profesională în limba lor maternă. Până în prezent nu a existat o astfel de instituţie de stat românească remarcă Dan Tanasă.

De remarcat că în municipiul Carei conducerea este exclusiv  UDMR fapt ce a dus la înlăturarea plăcilor oficiale cu tricolor d epe faţada clădirii fără ca vreo instituţie guvernamentală să ia măsuri faţă de acest fapt fără precedent în ultimii 99 d eani.

Aceeaşi conducere  exclusiv UDMR a oraşului a dezvelit un grup statuar în centrul oraşului doar cu steag maghiar, fără tricolor românesc iar cărţile finanţate la tipărire de primăria Carei nu sunt şi în limba română. Mai mult, la lansarea de carte din 17 noiembrie 2017 care a avut loc la primăria Carei, autor fiind Otilia Marchiş, derularea evenimentului a fost exclusiv în limba maghiară iar pe carte, la locul autorului nu a apărut numele scriitoarei românce din Carei ci porecla sa batjocoritoare din limba maghiară.

Acestea sunt doar o parte din micile binefaceri ale unei conduceri a oraşului multicultural Carei de unde românii au fost excluşi. Până şi mormintele eroilor care au luptat pentru eliberarea Careiului de sub ocupaţia hortystă se află pe un teren ce nu aparţine românilor şi deci nu există acolo niciun însemn naţional.

Până şi adresele primăriei Carei  sunt identice cu ale UDMR Carei în condiţiile în care primarul este şi preşedinte la organizaţia parlamentară UDMR.

http://www.buletindecarei.ro/2018/11/primaria-carei-are-adresa-comuna-cu-udmr-carei.html?fbclid=IwAR31WlGn-FdnD8p8QeC_4gHnCDi7vAh4BEgoYaCTrsDcGLzDAay85laImO8

Cu alte cuvinte, în Anul Centenar al Marii Uniri la Carei  românii nu au încă drepturi depline cu ale minorităţilor.

Buletin de Carei

comentarii

de Costel Cotirlan la 16 noiembrie 2018 - 22:19

Am deschis dosarul 13776/302/2018 la Judecatoria Sector 5 Bucuresti pentru dizolvarea udmr. Veniti cu cerere de interventie accesorie si probe in acest dosar sau taceti pentru totdeauna. Pentru detalii contactati-ma prin email. Probele materiale acceptate de instanta sunt marturii sau decizii definitive ale instantelor de judecafa. Va astept.

Lasati un comentariu