Se poate! Şcoala Gimnazială Doba câştigă MARELE PREMIU la concursul „Let’s Get Green”

• publicat la: 6 noiembrie 2018
Se poate! Şcoala Gimnazială Doba câştigă MARELE PREMIU la concursul „Let’s Get Green”

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu.

După un an de muncă iată că se arată şi rezultatele. Şcoala Gimnazială Doba, director Anca Potra, a câştigat Marele Premiu de la concursul” Let’s Get Green” promovat de Let’s Do It Romania. Un premiu în valoare de 15 mii de euro transformat în aparatură şi dotări pentru instituţia de învăţământ. Am avut ocazia să văd astăzi la Doba o şcoală comparabilă cu una din marile oraşe.

Ce mi-a atras însă atenţia a fost colectivul, munca în echipă şi permanenta comunicare cu părinţii. Pentru că şi la momentul decernării Marelui Premiu au fost de faţă părinţii copiilor, părinţi care au  lucrat cot la cot cu elevii şi cu cadrele didactice pentru buna reuşită a proiectului şi a concursului la care s-au înscris. Acesta cred că  este şi marele atu cu care Şcoala gimnazială Doba a reuşit să se claseze pe primul loc pe ţară.

La festivitatea de premiere de astăzi au participat din partea ISJ inspectorii prof.Doina Munteanu, Oltea Săveanu şi Nicu Miclăuş, din partea Let’s Do It Romania a fost prezentă Anca Orha iar din partea Consiliului Local au onorat cu prezenţa domnii Lăpuşte Nicolae şi Iuliu Şichet.

Au fost momente pline de încărcătură emoţională. Nu e puţin lucru ca să ajungă tocmai în comuna  Doba,  Marele Premiu.  Rezultatul a fost însă pe măsura implicării şi muncii depuse de o …ECHIPĂ.

Anca Potra, directorul şcolii, recunoaşte că munca depusă a fost titanică dar a meritat.

Let`s Get Green! a implicat la nivel național 129.484 de elevi și părinți. Din Doba au participat 237 elevi, 212 părinţi au fost activi, 15 cadre didactice, edilii comunei dar şi comunitatea locală. S-au colectat în cele 9 luni de derulare a proiectului 8640 kg sticlă, 10500 kg hârtie, 357 kg aluminiu, 1149 kg plastic, deşeuri electrocasnice  1190 kg şi 291 kg DBA uri. Din cele 520 de şcoli înscrise, Şcoala gimnazială DOBA a reuşit clasarea pe primul loc.

,,Ce pot să spun mai mult decât…BRAVO! tot respectul pentru munca voastră! Voi sunteţi viitorul nostru. Prin voluntariat, prin ceea ce aţi făcut şi faceţi ne demonstraţi nouă,adulţilor, că se poate!,,  au fost cuvintele reprezentantei Let’s Do It Romania, Anca Orha, vizibil emoţionată.

Toţi oaspeţii au felicitat elevii, părinţii şi cadrele didactice coordonate de directorul Anca Potra.

Inspectorul Oltea Săveanu  a scos în evidenţă faptul că aceşti elevi minunaţi ,,au ales să  nu facă nimic şi au făcut ceva pentru comunitate. Fiecare a fost acolo unde trebuie şi a făcut ce trebuie!…Dacă credeţi că aţi ajuns la capătul drumului…vă înşelaţi. Continuaţi.,,

Marele Premiu a fost înmânat apoi în aplauzele tuturor celor prezenţi.

Cei 15 mii de euro câştigaţi se regăsesc în 6 videoproiectoare, 1 imprimantă multifuncţională, 5 flexcam uri, 1 ecran de proiecţie, 12 laptopuri, 80 de scaune pentru  Sala Festivă.

Din partea cadrelor didactice a rostit o alocuţiune doamna Florica Şandor.

,,Emoţia nu este aşa de mare precum oboseala…Vreau să vă spun că de fapt noi nu pentru premiu am lucrat ci pentru ECORESPONSABILITATE în comună. Dacă avem copii de nota 10 de ce nu am avea şi părinţi de nota 10? am reuşit să demonstrăm că şi o şcoală de la ţară poate obţine aceleaşi rezultate ca una de la oraş şi promitem că nu ne oprim aici. Deja ne-am înscris şi la alte proiecte,,

În Scoala gimnazială de la Doba din judeţul Satu Mare se sărbătoreşte şi Anul Centenar , fapt observat încă de la intrare.

La final am intrat în mai multe săli de clasă. Sălile de clasă  sunt dovada competenţei, a implicării cadrelor didactice.

Felicitări directorului Anca Potra , cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor acestora!

Daniela Ciută

comentarii

de Tiberiu Vanca la 7 noiembrie 2018 - 10:53

Într-o aşezare cu destin de ruralitate, oamenii, prin care se înţeleg, slăviţii bunici, vrednicii părinţi, şi rodul rodului frumoaselor iubiri ce s-au derulat pe acel spaţiu sătesc, copii. au fost inseminaţi de harul lui „a face performant”, „a face pentru social”, „a se lua la întrecere cu inerţia” cu dreptul de a fi nominaţi în fruntea, pe de o parte a propriilor puteri, iar pe de altă parte în fruntea celorlalte comunităţi angrenate într-o campanie de învrednicire a puterilor, s-au văzut nominaţi în a fi reuşit. Noi marginalii nu avem o altă mai mare bucurie decât puterea de a-i felicita, puterea de a-i slăvi, puterea de a le propune puterea cu titlu de emulaţie pentru toate celelalte colectivităţi ce fie au fost angrenate în programul în care Doba a strălucit, sau fie ar fi avut putere să se înscrie în acel program concurs. Să ne Trăiţi „DOBANI!” Să rămâneţi vrednici şi pentru tot ce s-ar mai putea!

Lasati un comentariu