Discriminare pe faţă! Primăria Carei promovează orice eveniment în limba maghiară. Nu şi pe cele ale ASTRA Carei

• publicat la: 15 decembrie 2018
Discriminare pe faţă! Primăria Carei promovează orice eveniment în limba maghiară. Nu şi pe cele ale ASTRA Carei

Duminică, 16 decembrie 2018, de la ora 16,00, va avea loc la Castelul din Carei cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de către ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei în colaborare cu Direcţia de Cultură.

Ca de fiecare dată, organizatorii oferă invitaţii şi Primăriei Carei precum şi consilierilor locali. Şi tot ca de fiecare dată anunţul despre Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ajuns la cea de-a V-a ediţie nu este promovat pe pagina Primăriei Carei la fel ca evenimentele cu artişti din Ungaria sau cu cetăţeni români etnici maghiari  care sunt  de nelipsit de pe pagina oficială a Primăriei Carei. Reţineţi că vorbim de o organizaţie guvernamentală din România, cu conducere plătită de statul român.

Discriminare pe faţă!

Până şi pagina Buletin de Carei este blocată de Primăria carei  iar imaginea folosită ca fundal este cea în care nu apare stema României pe clădirea Primăriei Carei ci doar plăcile negre, neoficiale.

Primăria Carei nu renunţă la politica sa discriminatorie faţă de contribuabilii acestzui oraş nici în pragul sărbătorilor.

Primarul Kovacs, viceprimarul Keizer şi administratorul public Beko, toţi membrii ai UDMR Carei, uită voit sau nu că oraşul Carei este locuit deopotrivă şi de români şi de maghiari şi de ţigani şi de şvabi  iar astfel de abordări nu le fac cinste.

Prin astfel de atitudini, mizerabile până la urmă,  nu veţi reuşi a împiedica desfăşurarea unui Festival de Datini. Deranjează că este românesc? Sau deranjează cea mai longevivă asociaţie culturală românească ASTRA? Înfiinţată în 1861….

Să aveţi Sărbători Fericite în orice limbă doriţi să auziţi urarea!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu