Recepţia variantei de ocolire a municipiului Carei doar în cerc restrâns

• publicat la: 20 decembrie 2018
Recepţia variantei de ocolire a municipiului Carei doar în cerc restrâns

Varianta de ocolore a municipiului Carei este un proiect iniţiat de fostul ministru Ovidiu Silaghi şi realizat de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

La Primăria Carei încă sunt în vigoare vechile practici comuniste când doar membrii şi apropiaţii partidului aveau parte de informaţii  practic oficiale din administraţia publică. Unul dintre aceştia este  fostul consilier personal al primarului, politician, acum angajat cu contract de colaborare pentru servicii de informare şi publicitate, plătit deci din banii careienilor. Presa locală şi cea judeţeană  neaservită sunt tratate total diferit  de primarul ,,nu provocaţi maghiarii,,.

Spre deosebire de Institutia Prefectului, de Consiliul Judetean sau de Primăria Satu Mare, la Primăria Carei beneficiază de informatii oficiale doar angajaţii de la cabinetul primarului care mai apoi le oferă cititorilor de pe paginile lor personale în timpul programului de la Primăria Carei. A ajuns cumva Primăria Carei un srl al primarului şi viceprimarului?

Recent înfiinţatul Compartiment de Comunicare  nu a remis încă niciun comunicat oficial din partea Primăriei Carei iar astăzi, 20 decembrie 2018, la ora 14,00 nu mai era nimeni care să răspundă măcar la telefon.

Astfel că recepţia variantei de ocolire a municipiului Carei  a avut loc în cerc restrâns, la sediul Primăriei Carei, poate pentru a se evita întrebări incomode sau poate din alte motive…. Din motive de neînţeles la Primăria Carei transparenţa este total ignorată.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai executantului lucrărilor, firma ARL Cluj Napoca, și ai Poliției Rutiere, s-au întâlnit în această dimineață la sediul Primăriei Carei, de unde s-au deplasat la centura municipiului în vederea inspectării lucrărilor.

Primarul  Kovacs a invitat consilierii locali  la prezentarea  obiectivului abia după terminarea şedinţei CL şi fără a specifica că de dimineaţă a avut întâlnirea oficială cu reprezentanţii amintiţi.

Potrivit afirmaţiilor făcute de Kovacs la şedinţa Consiliului Local, cică în România s-ar fi ajuns la o extremă privind tăiatul de panglici.  Ceea ce atunci a părut  ca o exprimare curioasă, ulterior  am înţeles că a fost vorba de fapt de o încercare de a drege busuiocul pentru lipsa de informare privind  recepţia din cursul dimineţii în cerc restrâns.

Iniţiatorul proiectului privind variantei de ocolire a municipiului Carei, numită Centura Careiului, a fost ministrul Ovidiu Silaghi, fapt evitat  a se evidenţia. Proiectul aparţine companiei de Drumuri Naţionale, nu este finanţat de către Primăria carei care de fapt l-a primit cadou.  Deci actualul primar nu are niciun merit pentru această investiţie.

Acum 8 ani de zile Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat procedurile de licitaţie pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului nostru , în valoare de peste 53 milioane lei . Şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, este un proiect al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri din România. Finanţarea proiectului a fost asigurată prin intermediul unui proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013.

Contribuţia financiară europeană la acest proiect reprezintă 69,25 %, din total, adică 26,6 milioane de lei, diferenţa de 30,75%, fiind asigurată de Guvernul României.

Centura  cuprinde un pasaj peste calea ferată, 15 podeţe, are patru sensuri giratorii, două pe DN 19, la început si final, unul la intersecţia cu DN1F Carei – Zalău şi unul la intersectia cu DJ 108M. Lăţimea platformei este de 12 m, din care 7 m este partea carosabilă. Soseaua are trei straturi de asfalt de o grosime totală de 25 cm.

Lucrarea  a fost predată Primăriei Carei. Un cadou de An Centenar pentru o primărie care a dat jos plăcile oficiale cu tricolor  pentru a le înlocui cu unele negre, fără însemnele naţionale.

Despre Centura Careiului au vorbit la recepţia din primărie Prefectul Darius Filip, subprefectul Alfater Tamas si Pataki Csaba, preşedintele Consiliului  Judeţean.

Buletin de Carei

VIDEO

Lasati un comentariu