Cămin Cultural din cadrul UAT Carei, un municipiu de la graniţa de nord-vest a ţării

• publicat la: 25 ianuarie 2019
Cămin Cultural din cadrul UAT Carei, un municipiu de la graniţa de nord-vest a ţării

Aşa arată un Cămin Cultural din cadrul UAT Carei, cuprins în prima zonă de impozitare potrivit documentului de mai jos. Un sat fără apă curentă, canalizare, transport în comun sau asistenţă medicală de urgenţă este încadrat în prima zonă de impozitare….

Clădirea este lăsată intenţionat a se degrada de către conducerea Primăriei Carei.

Pe vremea când satul avea delegat sătesc , acesta a depus o solicitare de autorizarea reabilitării sale dar a fost refuzat fără drept de apel de către conducerea Primăriei Carei.

Astfel că şi în anul 2019 clădirea este la stadiul  de degradare impus de către o conducere a UAT Carei din care nu face parte niciun român. Niciun proiect nu a fost accesat pentru redarea funcţionalităţii acestui Cămin Cultural unde se ţineau activităţi culturale, sociale, chiar proiecţii de film, nunţi şi botezuri. Sătenii sunt astfel orientaţi cu bună ştiinţă  spre oraş.

Refuzul administraţiei Kovacs-Keizer se explică doar în cazul în care se doreşte demolarea clădirii la fel cum au procedat cu Parcul satului, cu clădirea şcolii din sat demolată chiar în Anul Centenar. Păstrarea unei activităţi culturale şi sociale în sat nu este pe placul Primăriei Carei. Tinerii din sat  sunt lipsiţi de orice spaţiu  de recreere şi de întâlnire pentru organizare de activităţi.

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i,  fă-i să se rușineze de ceea ce sunt!

Astfel, nu va trebui să lupți pentru a-i cuceri, pentru că, speriați de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși.”

Acest text, scris în urmă cu 2500 de ani de generalul chinez Sun Tzu în „Arta Războiului„,  reflectă cel mai bine intenţiile conducerii UAT Municipiul Carei când vine vorba de satul de moţi Ianculeşti.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu