Consilierul primarului dovedit în instanţă denigrator, calomniator şi mincinos

• publicat la: 16 ianuarie 2019
Consilierul primarului dovedit în instanţă denigrator, calomniator şi mincinos

Am primit pe adresa redacţiei Buletin de Carei un material pe care vi-l redăm integral.

,,Am ales a nu face nicio referire în ce priveşte procesul pe care i l-am intentat lui Szesz până nu s-au consumat toate etapele.

Am răspuns doar punctual  la elucubraţiile unui analfabet funcţional. Nu acelaşi lucru a înţeles să îl facă şi Szesz , continuând cu ce ştie el mai bine a face şi anume a denigra, a minţi, a-şi manipula susţinătorii şi cititorii.

Adevărul însă trebuie spus întotdeauna şi de aceea voi încerca să aduc la lumină de fapt ceea ce se vrea a se ascunde în acest proces.

L-am acţionat pe Szesz în instanţă pentru a arăta că toate articolele scrise  la adresa mea şi a soţiei  mele sunt denigratoare, calomnioase şi mincinoase. Am cerut daune morale de 100 mii euro doar pentru ca procesul să nu se judece la Carei.  La rândul lui, Szesz a făcut cerere reconvenţională prin care  cerea 150 mii euro ca despăgubiri morale pentru 2 afirmaţii ale mele şi anume pentru că am spus că nu are toate ţiglele pe casă şi că este un mercenar. A cerut daune morale de 150 mii euro, arătând în cerere , citez…,,mi-au fost prejudiciate în mod grav demnitatea , onoarea, viaţa particulară şi dreptul la imagine în conditiile în care am reputaţia unui om harnic şi onest, bine pregătit profesional…,,.

Am demonstrat în instanţă  prin înscrisuri şi martori că toate articolele scrise la adresa noastră şi la care am făcut referire sunt denigratoare, calomnioase şi mincinoase.

Instanţa a decis ca TOATE articolele în cauză să fie şterse de către Szesz.

Reiese clar din această decizie definitivă a Tribunalului Satu Mare, cel puţin din punctul meu de vedere, că Szesz este un Denigrator, Calomniator si Mincinos. In ceea ce mă priveşte, instanţa a decis să îmi cer scuze pentru  câteva articole şi comentarii, culmea, din Buletin de Carei.

Noaptea minţii! Eu nu sunt nici acţionar şi nici angajat  la societatea  care editează Buletin de Carei, fapt dovedit în instanţă!

În aceste condiţii, un  judecător a decis ca eu să îmi cer scuze pentru că cititorii l-au făcut beţivan, loratat, lingăul primarului, mojicul de fin al primarului, şantajistul şi multe alte apelative DAR , totuşi,  acestea să nu fie şterse.

Concluzia este că el nu a putut demonstra  că  aceste articole şi comentarii sunt calomnioase  şi mincinoase.

Am spus că nu are toate ţiglele pe casă . Cum mă puteam exprima mai elegant de atât când Szesz scria cu subiect şi predicat că mă intersectez noaptea cu soţia în pat?

După  această mojicie şi alte articole denigratoare  dovedite calomnioase şi mincinoase, primarul Kovacs l-a recompensat cu un contract de colaborare ca PFA cu Primăria Carei.

Să nu creadă cineva că s-a oprit aici.

Priviţi ce comentariu a postat acest Szesz pe toate grupurile unde postează şi Buletin de Carei.

După acest comentariu  Szesz a ajuns consilierul personal al primarului Kocvacs. Cu un astfel de limbaj se consiliază un primar?

A făcut cerere reconvenţională pentru că l-am făcut mercenar. Cum poate fi caracterizat un om care declară la DNA  următoarele….,,fiind jurnalist de investigaţie, înţelegeam modul în care se derulau acţiunile celor din staff şi care era scopul lor final dar atât eu cât şi ceilalţi colegi eram efectiv în permanenţă sub presiunea concedierii dacă am fi intenţionat să facem opoziţie…,,  sau că i s-ar fi dictat articole fapt recunoscut şi de martorul său.

Un om cu coloană şi bine pregătit profesional ar fi pus pixul jos după ce scria cererea de demisie şi nu ar fi admis articole de şantaj.  A continuat pentru salariu deci pentru bani. Să nu mai fie valabilă explicaţia din DEX  de la cuvântul ,,mercenar,,?

A  redactat seriale întregi despre soţii Ciută  cum că ar fi  minţit instanţa şi trei dintre articolele denigratoare ar fi apărut în Opinie de Carei . Pentru a demonta  şi această calomnie şi minciună  m-am adresat instanţei  cu o cerere de lămurire a sentinţei civile.

Din încheierea de lămurire a sentinţei civile, reiese clar că pârâţii şi-au asumat toate articolele în plan procesual, că nu s-a făcut confuzie cum că cele 3 articole au apărut în Opinie de Carei  iar pârâţii trebuie să procedeze  şi să întrerpindă demersurile necesare  în vederea retragerii acestor 3 articole din paginile cotidianului Gazeta de Nord-Vest.

Nici până în acest moment  cele 3 articole nu au fost retrase  iar cu tupeul de care nu duce lipsă a afirmat în instanţă că el şi-a îndeplinit toate obligaţiile.

Cu acelaşi tupeu sau cu siguranţa pe care i-o dă funcţia ce o ocupă, face cerere de executare silită pentru a-mi cere scuze.

Primesc de la executorul judecătoresc următoarele acte…

.

Executorul judecătoresc se referă la încuviinţarea prin încheierea din data de 23.03.2018 iar încheierea care mi-a fost transmisă este din 23 ianuarie 2017, pronunţată în şedinţa publică azi 23 martie 2017.

Am afirmat în contestaţia întocmită că actele de executare silită sunt ILEGALE şi nu am primit nici până astăzi încuviinţarea din 23.03.2018 prin care am fost executat silit!

Incep să înţeleg acum sintagma JUSTITIA ESTE OARBĂ.

Un executor judecătoresc şi 3 judecători NU  au luat în seamă  eroarea ( sau nu au vrut?) şi au decis ca doar eu să îmi cer scuze iar Szesz  nu mai trebuie să şteargă cele 3 articole aşa cum este specificat în decizia Tribunalului Satu Mare.

Oare ce ar avea de zis CSM şi CEDO despre aceste erori cusute cu aţă albă?

Dar prima dată vom afla dacă executorul judecătoresc şi Judecătoria Carei vor lucra la fel de rapid pentru executarea silită a lui Szesz.

Scuze  publice fata de Szesz  au apărut  încă din data de 19.03.2018.

S-a considerat că afişarea lor pe 2 panouri mari şi late din centrul oraşului nu este suficientă şi nici publică dar nu  s-a luat nici o măsură pentru respectarea deciziei finale a Tribunalului Satu Mare şi ştergerea tuturor articolelor.

Szesz a promis că va  distribui de la Bacău la Turnu acest material. Mă îndoiesc. Numai oamenii cu coloană pot face acest lucru ca să arate că au greşit şi că sunt denigratori, calomniatori şi mincinoşi.

Eu voi distribui acest material peste tot.

Ilie Ciută

 

 

Lasati un comentariu