Nici de sărbătoarea Unirii Principatelor nu avem spectacol

• publicat la: 23 ianuarie 2019
Nici de sărbătoarea Unirii Principatelor nu avem spectacol

Direcția de Cultură a municipiului Carei organizează joi, 24 ianuarie 2019, de la ora 11.00, la Monumentul Ostașului Român, un Moment solemn dedicat aniversării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, în cadrul căruia vor avea loc un Te Deum, depuneri de coroane și un moment artistic susținut de cercurile Centrului Cultural Carei.

Nici de această dată Primăria Carei nu alocă fonduri pentru organizarea unui spectacol așa cum nu a alocat nici pentru Ziua Culturii Naționale.

Din conducerea oraşului nu face parte niciun român şi astfel cultura românească precum şi importantele sărbători ale neamului românesc nu au parte de respectul cuvenit.

În Sebeş, în Hunedoara, Baia Mare, Medieşul Aurit sau alte localităţi, Unirea Principatelor este prilej de sărbătoare nu doar de sobră marcare. De fapt, istoria acestor părţi consemnează pedepsirea celor care se bucurau şi marcau Unirea Principatelor române cum a fost şi cazul profesorului, publicistului pr.George Marchiş, tatăl Otiliei Marchiş.  Ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi liberă tocmai pentru a fi sărbătorită aşa cum se cuvine această importantă dată.

.

.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu