Siguranța cetățenilor, infracțiune rutieră, mandat de executare, confiscare material lemnos….

• publicat la: 18 ianuarie 2019
Siguranța cetățenilor, infracțiune rutieră, mandat de executare, confiscare material lemnos….

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale și au reținut 5 permise de conducere, în urma activităților desfășurate la data de 17 ianuarie a.c..

Ieri, 17 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  19 300 de lei, pentru nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 5 conducători auto și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

 

 Acțiune silvică

Polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Comunale Homoroade și Viile Satu Mare au ridicat în vederea confiscării 3 mc de material lemnos și 2 motoferăstraie, în urma unei acțiuni silvice desfășurate la data de 17 ianuarie a.c..

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Homoroade în colaborare cu polițiștii Postului de Poliție Viile Satu Mare au organizat și efectuat o acțiune pe raza comunei Homoroade, având ca scop prevenirea și combaterea sustragerii de material lemnos și verificarea legalității transportului de material lemnos.

Ocazie cu care au fost identificați trei bărbați, de 28, 39, respectiv 23 de ani, toți din localitatea Tătărești, care ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori dintr-o fermă, de pe raza localității Necopoi.

Polițiștii au dispus sancționarea celor trei bărbați depistați, cu amendă contravențională în valoare de 5 000 de lei, pentru fiecare și de asemenea au ridicat în vederea confiscării 3 mc de material lemnos și 2 motoferăstraie.

Infracțiune rutieră

Un sătmărean, de 48 de ani, a fost surprins de polițiști pe raza municipiului Satu Mare, în timp ce se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Ieri, 17 ianuarie a.c., în jurul orei 12.40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au oprit în trafic pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism condus de un bărbat, de 48 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.


Mandate de executare a pedepsei închisorii puse în aplicare de polițiști

 

Un bărbat, de 69 de ani,  condamnat la închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier a fost identificat de polițiști în urma unei acțiuni, desfășurate la data de 1        7 ianuarie a.c.

 La data de 1 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri în colaborarea cu polițiștii din cadrul secției Poliție Rurală Tășnad au depistat un bărbat, de 69 de ani, din comuna Cehal, pe numele căruia Judecătoria Satu Mare a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Susnumitul a fost condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației, fiind depus de polițiști în Penitenciarul Satu Mare.

 

Lasati un comentariu