Tapiţerii se pregătesc mai departe doar în limba maghiară. Motivaţiile directorului

• publicat la: 21 ianuarie 2019
Tapiţerii se pregătesc mai departe doar în limba maghiară. Motivaţiile directorului

Interviul acordat de Gindele  Emeric, consilier  judeţean UDMR şi director la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu”,  pentru  fostul şi actualul consilier al primarului Kovacs   conţine şi  date mincinoase  fapt  pentru care  atragem atenţia.

La prezentarea claselor de învăţământ profesional în sistem DUAL , Gindele Emeric afirmă că la specializarea ,,tapiţeri,,  va fi clasă în sistem DUAL doar în limba maghiară.  Ca de obicei de altfel.

,,…de ce nu şi sectia română? …pentru că după sondajul  inspectoratului  şcolar, la secţia română nu am avut  doleanţe deci nu poţi să porneşti clase fără copii….din păcate asta este,,  motivează directorul Gindele  doar clasă de maghiară anuală pentru meseria de tapiţer pentru SC Polipol Foieni.

Învăţământul profesional în sistem DUAL presupune o serie de avantaje materiale dintre care amintim şi o bursă de 200  de lei precum şi asigurarea unui loc de muncă la terminarea pregătirii din şcolile tehnologice.

Iată că în cursul anului trecut nu a fost nicio problemă înfiinţarea de clase de limbă maghiară fără copii care să ceară meseria de operator….

Vă prezentăm mai jos un tabel din care reiese că afirmaţiile de mai sus sunt documentate.

Deci pentru operator la maşini cu comandă numerică a existat o opţiune pentru limba română iar clasa înfiinţată a fost una de limbă maghiară pentru care nu a existat niciun doritor.

Cum rămâne  cu afirmaţia din interviul directorului?

Interviul a fost postat de către consilierul lui Kovacs, pe blogul şi pe pagina sa de Facebook  în timpul orelor de program de la primăria Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu