Un an de la masacrul din Parcul Dendrologic. Primăria scapă de amendă dar primeşte avertisment

• publicat la: 30 ianuarie 2019
Un an de la masacrul din Parcul Dendrologic. Primăria scapă de amendă dar primeşte avertisment

Astăzi de împlineşte 1 an de la tăierea falnicului arbore Pinus Nigra din Parcul Dendrologic Carei , un arbore cu trunchi dublu ramificat. Drujba firmei din Tăşnad  a dat iama în Parcul Dendrologic fără a ţine seama de un minim respect pentru normele  în vigoare! Agenţia de Protecţia Mediului Satu Mare şi Direcţia judeţeană de patrimoniu Satu Mare au sancţionat Primăria Carei. Primăria Carei a contestat amenda  iar  judecătoarea procesului de la Judecătoria Carei a transformat amenda în avertisment.


Tăierile de arbori sănătoşi din luna ianuarie 2018 se pot încadra la categoria MĂCEL  având în vedere că nu s-a adoptat niciuna din măsurile de siguranţă prevăzute în cazul unor tăieri profesioniste. La tăierea arborelui PINUS NIGRA  fără metodele prevăzute pentru astfel de situaţii s-au  distrus în cădere arbori sănătoşi precum şi mobilier urban din Parcul Dendrologic.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/alo-garda-forestiera-garda-nationala-de-mediu-aveti-alergie-la-carei.html

Tăierea neregulamentară a arborelui Pinus Nigra a fost sancţionată uşor şi de Garda de Mediu…

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/garda-de-mediu-satu-mare-sanctioneaza-taierea-neregulamentara-a-pinului-nigra-din-parcul-dendrologic-carei-dar-descopera-ca-arborele-distrus-era-bolnav.html

Despre masa lemnoasă rezultată, deloc de neglijat cantitativ, Primăria Carei nu oferă niciun comunicat, nicio informare oficială! Plătim atâţia  amar de scribi la Primăria Carei pentru….tăcere pe subiectele  fierbinţi şi bănoase. Păi se poate domnilor din conducerea oraşului să  neglijaţi a infoma cetăţenii care plătesc taxe şi impozite locale pentru ca  să puteţi plăti angajaţi fideli? Unde a ajuns lemnul rezultat din arborele valoros ca esenţă Pinus Nigra?

Pinus Nigra nu este singurul arbore de valoare secerat de drujba firmei din Tăşnad cu care Primăria Carei a colaborat în 2017 şi 2018.

Unul dintre arborii care putea fi trecut la categoria monument al naturii  a avut aceeaşi soartă ca şi Pinus Nigra. Este vorba despre Ulmus Glabra trecut pe panoul informativ de la intrarea în Parcul Dendrologic ca şi specie deosebită. Este unul dintre esenţele cele mai valoroase ca preţ de vânzare. Specialiştii ştiu de ce.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/noi-taieri-de-arbori-in-jurul-castelului.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/taierile-continua-la-carei-lucrari-incredintate-unei-firme-din-tasnad.html

Nici o organizaţie civilă de mediu nu a venit să constate în parc ce arbori se taie ci doar grupul de pensionari obişnuiţi ai locului. Potrivit acestora…,, e mare păcat să renunţi aşa uşor la nişte arbori perfect sănătoşi.,,

Urmare a intervenţiei Agenţiei de Protecţia Mediului şi Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu Naţional Satu Mare  care a amendat Primăria Carei pentru lipsa avizului necesar tăierilor dintr-un Parc monument istoric a intrat în joc  presa primarului Kovacs cu materiale denigratoare şi rău intenţionate la adresa conducerii instituţiei care şi-a permis să apere legile taman în Republica de la Carei. În timp ce procesul de la Judecătoria Carei era pe rol.

În decembrie, Judecătoria Carei transformă amenda în avertisment.

După intervenţiile instituţiilor de protecţie a mediului şi a monumentelor istorice care nu se află în cercul vicios din Republica de la Carei drujbele au tăcut.

Bilanţul este însă unul nefericit.  Sute de arbori viguroşi au luat căi necunoscute contribuabilului român.  Pe cei bolnavi şi găunoşi, adevărate pericole,nimeni nu se înghesuie să îi înlăture. Piaţa nu oferă nimic pe uscăciuni.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2011/02/continua-taierile-de-arbori-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/02/tapinarii-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/gradina-sau-parc-dendrologic-in-functie-de-imprejurari.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/noi-taieri-de-arbori-in-parcul-carei-apm-satu-mare-nu-stie-nimic.html

 

 

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/unde-si-la-cine-ajung-arborii-taiati-din-parcul-dendrologic-si-istoric-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/abuzuri-si-ilegalitati-in-parcul-dendrologic-carei-buletin-de-carei-ofera-documente-oficiale-celor-interesati-forta-majora.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/garda-forestiera-a-emis-act-de-forta-majora-pentru-parcul-dendrologic-carei.html

 

Lasati un comentariu