Furt de identitate la Carei

• publicat la: 12 februarie 2019
Furt de identitate la Carei

Furtul de identitate via Internet este  o infracţiune serioasă  care are cel mai adesea mobilul banilor.

În societatea actuală, este deseori necesar să prezentăm numeroase informaţii despre propriile persoane şi activităţi, precum semnătura, adresa, diverse parole, numere de telefon şi mai ales informaţii legate de cărţile de credit şi diverse servicii de banking. Dacă un infractor abil în computere şi prelucrarea datelor reuşeşte să acceseze astfel de informaţii, nimic nu-l va opri să golească conturile sau să comită infracţiuni, ascuns sub identitatea virtuală a victimei sale.

Avansul fără precedent al tehnologiei informaţiilor a dus la apariţia unor noi categorii de infractori periculoşi – aceia care fură cu ajutorul computerului, nu doar sume colosale de bani, dar şi idei, date, identităţi şi informaţii din cele mai variate şi neaşteptate domenii de activitate.

Se pare că pe lângă alte ilegalităţi ce se petrec prin municipiul Carei ne confruntăm acum şi cu astfel de situaţii de furt de identitate pentru care se va depune o plângere penală. Cel vizat este un individ scheletic care este mereu sub aburii alcoolului şi se laudă cu cei doi nănaşi ai săi care cică îi ţin spatele.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu