NEPROFESIONALISM. Precizări cu dedicație ale Serviciului de Asistență Socială

• publicat la: 24 februarie 2019
NEPROFESIONALISM. Precizări cu dedicație ale Serviciului de Asistență Socială

Şef Serviciu Asistenţă Socială Primăria Carei, Radu Monica, apelează în data de 22 februarie 2019 la blogul finului primarului pentru a face precizări referitoare la situația cu care se confruntă persoanele rămase fără acoperiș deasupra capului în urma incendiului din 16 februarie 2019.

,,Precizările,, nu fac obiectul unui comunicat oficial așa cum ar fi normal  din partea unui șef de Serviciu din cadrul Primăriei Carei ce deservește comunitatea careiană. Mai ales că se plătește din banii careienilor un Compartiment  de comunicare cu 2 angajate.

Blogul la care a apelat Şef Serviciu Asistenţă Socială Primăria Carei este  deținul de cel  dovedit de Tribunalul Satu Mare că are articole denigratoare și mincinoase la adresa administratorului Buletin de Carei. Dacă acesta este motivul pentru care un șef serviciu Asistență socială vrea să abată atenția de la campania de ajutorare inițiată de Buletin de Carei atunci există cu adevărat probleme în cadrul Primăriei Carei. Pe adresa redacției Buletin de Carei nu a sosit acest comunicat semnat de către Monica Radu ci doar niște câteva rânduri prin care declarațiile persoanelor afectate erau considerate acuzații.

În mod cu totul și cu totul normal un comunicat sau niște precizări semnate ca

Radu Monica
Şef Serviciu Asistenţă Socială Primăria Carei

trebuiesc oferite în mod nediscriminatoriu la presă sau publicate direct pe pagina oficială a Primăriei Carei.

Lipsa de profesionalism a unui candidat la titlul de Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare este împănată și cu lipsă crasă de informație reală ca să nu le spunem minciuni! La fel ca blogul la care a apelat și care a postat un material în care face referire doar la incendiul de la o singură casă de locuit când de fapt au fost 2 case așa cum menționează și ISU nu numai Buletin de Carei.

Buletin de Carei a fost singurul care a  fost la fața locului incendiului în urma solicitărilor unor careieni. Buletin de Carei a inițiat o campanie de ajutorare a ambelor familii afectate în urma deplasării la fața locului și după incendiu și a dialogului cu fiecare familie în parte. Familia de la nr.72 a refuzat elegant orice ajutor , afirmând că au posibilitatea de a se susține singuri. Inclusiv în scris au menționat.

Este adevărat că a fost pusă la dispozitie o camera de la internatul Liceului Tehnologic pentru familia de la nr.70 dar după ce au ajuns acolo doamna în vârstă si una din fiicele ei nu au rezistat mai mult de 2 ore. Cei care cunosc situatia știu de ce.

Referitor la spațiile din casa la care se face referire, ar fi fost credibilă declaratia dacă era însoțită de imagini dacă tot afirmă că e mereu pe acolo. Singura cameră utilizabilă are 1 pat de 2 persoane pentru că celelalte au fost distruse la incendiu sau sunt  impregnate cu  apa folosită la stingerea incendiului.

Buletin de Carei a postat zi de zi imagini de la locul incendiului și susține necondiționat familia greu încercată. O comunitate trebuie să sară în ajutorul celor greu încercați și nu să fie arătați cu degetul cei care ajută tocmai de către Șef Serviciu Asistență Socială.

Buletin de Carei a consemnat în articolele postate  declarațiile celor din familia de la nr.70 . Șef serviciu Asistență Socială din cadrul Primăriei Carei vrea să sugereze că persoanele afectate de incendiu nu sunt credibile?

Tot zilnic sunt vizitate de către preotul Valer Pop. Părintele nu umblă să dea declarații la presa primarului ci pune mâna și ajută cum poate cele 3 femei și băiatul școlar. Înainte de venirea ploii părintele a fost cel care a mers cu folii de plastic pentru a acoperi tavanul din singura camera locuibilă. Părintele Valer a fost cel care a mers cu un specialist să stabilească necesarul de materiale lemnos de construcții pentru acoperiș.

Deranjează contul de donații deschis la BCR pe numele Floricăi Șuta? Nu s-a refăcut nicio instalație ci doar s-a conectat curentul electric pentru care initial se făcea referire că va fi nevoi de plata rebranșării.

,,  În mod ciudat, presa locală nu a relatat despre situația acestora. Locatarele își refac acoperișul pe cheltuială proprie, chiar dacă au vârstă înaintată și pensii mici. Costurile sunt de aproximativ 35.000 lei,, declară Monica Radu pentru blogul finului primarului Kovacs.

Ce anume determină un Şef Serviciu Asistenţă Socială Primăria Carei să facă afirmații mincinoase care se pot demonta  imediat prin consultarea articolelor postate pe Buletin de Carei în urma deplasărilor la fața locului și nu în urma comunicatelor?

De fapt, doar Buletin de Carei a relatat zi de zi despre situația de coșmar de la casa cu numărul 70. Serviciul care ar trebui să manifeste cea mai mare înțelegere pentru astfel de situații aleargă la bloguri dovedite că postează materiale denigratoare prin decizia unui Tribunal.

 ,, ,,Misiunea noastră de a ajuta persoanele aflate în dificultate, însă numai în limita posibilităților și a prevederilor legale, nu de a ne bate joc de acestea. Însă nici nu puteam asista pasivi când ne îndeplinim cu bună credință atribuțiile de serviciu, atât în timpul programului de lucru cât și în timpul liber, ori de câte ori este nevoie, să fim denigrați în mod continuu de către persoane care nici măcar nu ne solicită un punct de vedere,,

Am redat din nou un pasaj  trântit sub ochii cititorilor fără nici o dovadă! Nici blogul la care a apelat nu a solicitat un punct de vedere. Lipsă de professionalism crasă!
,,În încheiere, având în vedere situația materială a familiei, Serviciul Asistență Socială lansează un apel către careieni, societatea civilă și agenții economici din municipiul Carei să ajute această familie greu încercată în limita posibilităților de care dispun,,.

Cu alte cuvinte Serviciul de Asistență Socială lansează un apel de ajutorare NU OFICIAL , pe pagina Primăriei Carei de care aparține ci după o înșiruire de dezinformări postate pe un blog oarecare. Contul de donații deschis la BCR nu este menționat deloc în precizările persoanei care conduce Serviciul de Asistență Socială deși pentru reconstrucție e nevoie de multe fonduri și orice ajutor este binevenit.

Se dovedește încă o data și analfabetismul funcțional al deținătorului blogului la care a apelat Monica Radu în calitate de șef asistență social Carei din moment ce consideră ca fiind tendențioase niște informații reale.

Vă rugăm să nu mai folosiți Buletin de Carei ca modalitate de a vă face reclamă sau a ieși din anonimat. Există subiecte pentru toată lumea, un singur ziar nu poate face față în a consemna tot ce se petrece în oraș și administrație.

În mod curios același Șef de Serviciu  Asistență Socială  nu a apelat la niciun blog și la nicio publicație când familia Nemethi a rămas fără ajutorul social de 5 mii de lei sau când i-a fost tăiat ajutorul social în timp ce erau la Boston la operația pentru înlăturarea tumorii oculare. Și nici pentru a face precizări privind activitatea unor angajați din subordine pe paginile personale de Facebook  în timpul programului.

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/cine-a-ridicat-cei-5-000-de-lei-alocati-de-primaria-carei-pentru-familia-cu-doi-copii-cu-handicap.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/medicii-americani-salveaza-viata-unei-tinere-din-carei-prin-extirparea-globului-ocular-dar-acasa-i-se-pun-piedici-pentru-incadrare-intr-un-grad-de-handicap.html

Revenind la casele indendiate, urmare a campaniei de ajutorare demarate de Buletin de Carei și prezentarea situației reale în care se află cei afectați de incendiul devastator  sosesc din ce în ce mai multe ajutoare. Familia fără posibilități financiare mulțumește tuturor celor care au donat și care le sunt aproape în nenorocirea care s-a abătut asupra lor.  Momentan ar avea nevoie și de lemne de foc , cât de puține, măcar până trec de perioada rece. Se poate colabora și cu șef serviciu Asistență Socială dacă dorește să lucreze în echipă pentru ca ajutorul acordat unei familii afectate de incendiu să fie mai eficient.

Fiecare poate avea parte de nenorociri în viață așa că nu desconsiderați familia a cărei casă a ars.

Acesta este contul unde pot dona  cei care doresc să ajute chiar și cu o cărămidă la reconstrucția casei …

BCR Carei

Titular Florica Suta

Cont LEI RO43RNCB0222100146680001

Ajută și vei fi și tu ajutat la rândul tău!

Buletin de Carei

 PS

Pentru cei curioși să constate cele semnalate de Buletin de Carei referitor la incendiul din 16 februarie 2019.

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/incendiu-puternic-la-2-case-de-locuit-din-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/dezastrul-de-dupa-incendiul-la-cele-2-case-de-locuit-din-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/ajutor-pentru-cei-ramasi-fara-acoperis-deasupra-capului-imaginea-deznadejdii.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/mobilizare-s-a-deschis-un-cont-de-donatii-pentru-cei-afectati-de-incendiu.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/preotul-valer-viziteaza-familia-greu-incercata-de-incendiu.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/paturi-si-haine-groase-pentru-cei-afectati-de-incendiul-de-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/o-familie-din-carei-lupta-sa-si-reconstruiasca-casa-care-a-ars-este-mare-nevoie-de-ajutor.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/indicatii-soc-la-primaria-carei-pentru-familia-cu-casa-arsa.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/lista-necesarului-de-material-lemnos-pentru-casa-distrusa-de-incendiul-din-carei.html

 

comentarii

de un careian oarecare la 24 februarie 2019 - 18:26

”În mod cu totul și cu totul normal un comunicat sau niște precizări … trebuiesc oferite în mod nediscriminatoriu la presă …”

Care presa ? Sugerezi ca BdeC este presa ? Glumesti ?

de careiancareian la 24 februarie 2019 - 18:42

Daca nici necazul unui om nu misca inimile celor platiti sa aiba grija de cazurile sociale atunci ramai fara cuvinte. Si ca sa fim corecti doar Buletin de Carei a scris despre incendiu si despre faptul ca este nevoie de ajutor. Careienii sunt oameni buni care se ajuta intre ei nu ca cei oarecare. Fii crestin mai oarecare si nu mai critica pe cei care vor sa ajute!!!!

de un careian oarecare la 24 februarie 2019 - 19:04

„Careienii sunt oameni buni care se ajuta intre ei nu ca cei oarecare.” – De acord , careienii sunt oameni buni , cu exceptia unora care se dau „jurnalisti” , justitiari si cred ca stiu pe toate !
„Fii crestin mai oarecare si nu mai critica pe cei care vor sa ajute!!!!” – Eu nu am criticat pe nimeni , am pus doar niste intrebari .
BdeC nu vrea sa ajute pe nimeni , cauta doar subiecte din care poate isca scandal . Daca vrea sa ajute atunci sa doneze in contul celora pe vrea sa-i ajute .
Daniela , am crezut ca nu folosesti pseudonime ! M-am inselat !

de careiancareian la 24 februarie 2019 - 19:32

E foarte urat sa minti si sa incerci sa te folosesti de necazul oamenilor ca sa critici Buletin de Carei doar pentru ca spune adevarul. De ce nu ai comentat si cand a fost intreruptaapa la piata pentru datoriile la apaserv .Nu ai voie sa scrii despre procesul pierdut cu Apaserv de care stie tot orasul? Femeile acelea necajite au nevoie acum de voluntari pentru ridicarea unui acoperis nou. Mai bine acolo sa te bagi in seama. Un oarecare nu pune mana pe grinzile arse sa le dea jos de pe casa?

de minodora la 24 februarie 2019 - 19:36

Ce urat din partea unui serviciu din primarie sa colaboreze cu scandalagiul care il injura pe senatorul Valer dupa ce acesta i-a dat loc de munca.Daca asa face inseamna ca se simte cu musca pe caciula. Mare pacat ca se petrec la primarie astfel de lucruri.

de român cărăian la 24 februarie 2019 - 19:40

se vede dupa virgule și ghilimele cine este oarecare…mai ai limbă de la cât ai lins?

de carei la 24 februarie 2019 - 21:28

Buletin de Carei este singurul ziar local independent de banul public care ne prezintā realitatea .

de unul la 25 februarie 2019 - 07:25

Nu cumva D,na M R este propusa pt. titlu de EXCELENTA in ASISTENTA SOCIALA ,,vai de noi oare cine o va vota

de Nelu la 25 februarie 2019 - 09:00

Asistenta sociala Carei stie ca fata sefului de la spatiul locativ are locuinta sociala in blocurile noi de pe strada Tireamului? Stie ce alti copii de pilosi au primit iar cei amarati sunt purtati pe la tot felul de comisii dar nu primesc?

de Poet Carei City la 25 februarie 2019 - 21:16

Toti ar trebui sa ajute,din bunavoie sa fie problemele rezolvate,dar mai ales miliardarii,ca sa nu prinde banii mucegaitii,dar Oarecum CINE o sa ajute,din pensie si salar minim greu se descurca,dar totusi donatia importanta,sa avem inima curata,din necazul altuia toti sa ne invata.

de Buletin de Carei la 25 februarie 2019 - 21:38

Avem ,,miliardarii,, la Carei?

Lasati un comentariu