Topul şcolilor careiene

• publicat la: 5 februarie 2019
Topul şcolilor careiene

După o urcare remarcabilă în topul naţional al liceelor din România din 2017, Liceul Teoretic Carei scade câteva locuri în clasamentul din anul 2018 ajungând pe  poziţia 222.

Cu o promovabilitate la BAC de 86,19% este de departe cel mai bine cotat liceu careian.

Peste 100 de poziţii urcă în clasament Liceul romano-catolic Calasantius cu o promovabilitate la BAC de 32,61%. De fapt este singurul liceu careian care a  avansat în clasamentul naţional, toate celelalte licee careiene regresând.

Liceul Tehnologic Iuliu Maniu are o promovabilitate la BAC de 22,41% ocupând locul 839 în topul liceelor. Singurul liceu care nu are promovaţi la BAC este Liceul Tehnologic  ,,Simion Bărnuţiu,, . Regresul este drastic la această unitate de învăţământ careian. Poziţia 1192  în 2018 faţă de 767 în 2017.

În cazul şcolilor gimnaziale careiene clasamentul scoate în evidenţă şi rezultatele obţinute la principalele materii dar şi diferenţa dintre media de absolvire şi cea obţinută la examenul de evaluare naţională.

Liceul Teoretic se clasează pe un frumos loc 4 la nivel judeţean la categoria învăţământ gimnazial. Deşi perfomanţele la limba română sunt superioare celor de la disciplina matematică, la clasa  cu profil Filologie din acest an  nu a fost repartizat un cadru didactic cu pregătire adecvată cursurilor liceale ci unul  de la gimnaziu. A nu se înţelege că am avea ceva cu cadrele didactice de la gimnaziu care în fond au fost repartizate la clasă de conducerea unităţii dar dacă o clasă de liceu cu specialitatea Filologie nu beneficiază de  profesori specializaţi  pe acest segment cum se  vor obţine rezultate notabile la BAC sau olimpiade şcolare?

Următoarea clasată în topul judeţean este Şcoala Gimnazială nr.1. Locul 17.

 

.

Locurile 26 şi 28 revin Şcolilor Gimnaziale Vasile Lucaciu respectiv nr.3 din Carei.

.

Ultima clasată la categoria şcoli gimnaziale careiene este Liceul romano-catolic Calasantius, cu o medie la limba română de 4,47 iar la matematică de 5,99.

De remarcat la fiecare dintre şcolile  judeţene  este faptul că există diferenţe, foarte mari în unele cazuri, între media de absolvire a elevilor şi cea obţinută la Evaluarea Naţională.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Cornelia la 5 februarie 2019 - 14:40

De remarcat e faptul ca scribblerii se pricep şi la educație.

de Buletin de Carei la 5 februarie 2019 - 16:00

Mai predă la Liceul Tehnologic Carei soţia directorului consilier judeţean, cea care lucrează la Primăria Carei? Parcă profesorii sunt cu predatul la catedră în timp ce economiştii fac bugetul….Singurul liceu fără promovaţi la BAC…trist.

de un om intre (tot mai putini) oameni la 8 februarie 2019 - 18:16

Pe diploma de licență a profesorilor de limba română nu este specificat nivelul la care poate preda. Orice absolvent al Facultății de Litere este calificat pentru orice nivel din învățământul preuniversitar. Cei care au studiat după sistemul Bologna și nu au decât diplomă de licență, au dreptul, conform Legii Educației, să predea inclusiv la clasele din ciclul inferior al liceului, respectiv la clasele a IX-a și a X-a. Deci, profesoara numită la clasa de Filologie îndeplinește toate condițiile pentru a preda la clasa respectivă.

de Gabi la 8 februarie 2019 - 18:35

La o clasa cu specialitate Filologie se repartizeaza de obicei cel mai bun profesor de specialitate de la disciplina respectiva. Are ceva referinte, rezultate la olimpiade scolare care sa recomande acel profesor? Atunci e justificata numirea. Daca nu, e doar interes.

de sandu la 8 februarie 2019 - 19:41

daca nici la o scoala de top nu se pun cei mai buni profesori la clasele speciale atunci la scolile de meserii ce sa mai asteptam sa se faca si putina carte romaneasca?cineva a dat darul pentru ca se ajunga mai sus decat poate duce pe bune!

Lasati un comentariu