,,Partidul e în tot și în toate,, e valabil acum și pentru unele ONG-uri

• publicat la: 11 martie 2019
,,Partidul e în tot și în toate,, e valabil acum și pentru unele ONG-uri

,,Partidul e în tot și în toate!” se șoptea pe la colțuri  pe vremea regimului comunist, regim în care, în anii ’80, a fost  înscăunat director la Crasna Carei  tov.Eugen Kovacs. Așa a ajuns la Carei actualul primar.

Nu a uitat nici acum de disciplina de la partid spre deosebire de atribuțiile ce-i revin ca primar. Ca președinte al UDMR Carei participă la toate acțiunile organizației neguvernamentale dar în calitate de primar nu participă la activitățile ample din oraș și nici nu își trimite reprezentant. La  Ziua Culturii Naționale nici urmă de reprezentant al Primăriei Carei dar la cea a culturii maghiare Kovacs stă în primul rând. Nu ratează nici o dezvelire de monument maghiar dar la dezvelire bust Mihai Eminescu a fost total absent și primarul și Primăria Carei în condițiile în care a fost un eveniment istoric, cu participări ale celor  mai înalte foruri naționale, primari din țară și Republica Moldova, secretar de stat din Ministerul Culturii, episcopii celor două biserici românești au sfințit bustul….Nimeni din Primăria Carei nu a fost prezent la evenimentul românesc. Erau la balul strugurilor, la sala Victoria…cu tot cu consilieri.

Vineri, de 8 martie 2019, ni s-a servit de către primarul Kovacs o carte de poezii despre Carei doar în limba maghiară…nu o carte bilingvă, pentru toți careienii,  ci doar în limba maghiară!  În incinta Primăriei de unde a dat jos plăcile oficiale cu tricolor….Hotărât om…nu suportă nimic din ce este românesc…Protopopul greco-catolic a fost consemnat pe pagina Primăriei ca fiind romano-catolic iar subiectul alocuțiunii sale a fost cu totul altul decât cel specificat tot de pagina Primăriei. La comemorări ale eroilor români primarul Careiului nu ia parte, nici la aniversarea Centenarului de către asociațiile românești din Carei iar o simplă solicitare pentru amplasare catarg pe domeniul public  o consideră o provocare….,,Nu provocați maghiarii,, menționează la o ședință de CL. Lista poate continua cu dezvelirea unui grup statuar doar cu steaguri maghiare, cu tipărirea cărții din banii careienilor unde numele scriitoarei românce a fost înlocuit cu o poreclă batjocoritoare, etc.

Dacă pentru evenimentele românești nu găsește timp ca să participe nu la fel procedează când vine vorba de ONG-ul  numit de ei partid. Acesta este primarul care confundă Primăria cu o afacere personală…dacă tot a dat faliment cu cele unde era acționar.

Sâmbătă a avut loc la Oradea o nouă întrunire a ONG ului care este UDMR  la care a participat și președintele filialei Carei. La UDMR Carei apare ca sediu adresa de la Primăria Carei cu tot cu numere de telefon și adresă de mail.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-20/crema-udmr-la-oradea-kelemen-hunor-si-szabo-odon-zic-ca-sunt-atacati-si-vanati-iar-dna-si-sri-sunt-acuzate-de-persecutie-foto-147468.html

Adresa UDMR Carei este de fapt strada Kolcsey Ferenc nr.2…..

Discriminarea și abuzul sunt  politicile  duse la ora actuală de conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei.  Materialul este unul informativ, ce poate fi îmbogățit cu alte enumerări, bazat pe fapte reale.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu