Prefectura mediază primirea careienilor cu probleme la Primăria Carei

• publicat la: 5 martie 2019
Prefectura mediază primirea careienilor cu probleme la Primăria Carei

Primăria Carei nu are program de audiențe cu cetățenii, nu de puține ori primarul afirmând că acestea sunt activități de factură comunistă, de parcă el nu ar fi ajuns în Carei datorită carnetului de la PCR care i-a asigurat funcția de director la Crasna.  În aceste condiții, careienii cu probleme ajung să bată drumurile către Instituția Prefectului în încercarea de a-și rezolva problemele. Problema locuințelor sociale este una din cele mai spinoase probleme din Carei, știut fiind că la blocurile nou construite cu apartamente din categoria Locuințe Sociale au primit repartiție și persoane care nu se confruntă cu situații critice de locuit sau de venit.

În municipiul Carei, unul din criteriile care a adus puncte importante solicitanților de locuințe sociale a fost cel al  ..nivelului de studii!  Adică cei cu studii superioare  beneficiază de 20 de puncte la care se mai adaugă şi câte un punct pentru doctorat  sau masterat!

https://www.buletindecarei.ro/2015/11/listele-cu-persoanele-care-au-primit-locuinte-sociale-pe-strada-tireamului.html

Nu apare criteriul venitului mediu net lunar pe membru de familie. Fiind vorba despre locuinţe sociale se impunea şi o anchetă socială la cei care solicită astfel de spaţii. Pe lista persoanelor repartizate deja pe scări de bloc apar angajaţi ai primăriei Carei, alte persoane cu stare materială bună.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 5 martie 2019 audienţe cu cetăţenii. Prima persoană care s-a prezentat în audiențe a prezentat prefectului trei probleme, din care două privesc posesiunea de teren și una privind pășunarea animalelor. Pentru terenurile în discuție, aflate în comuna Halmeu, petentul deține actele de proprietate dar nu reușește actualizarea datelor cadastrale (determinare coordonate Stereo 70 pentru teren și atribuire număr cadastral nou), deși a inițiat demersurile de peste doi ani. Pentru clarificarea problemei, Instituția Prefectului va sesiza OCPI – Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Referitor la problema pășunii, se va solicita un punct de vedere de la Primăria Halmeu, deoarece persoana se consideră îndreptățită la atribuirea unei suprafețe de pășune pentru cele peste 150 de oi pe care le deține și pentru care a prezentat documente eliberate de autoritatea sanitar-veterinară.

A doua persoană, o doamnă din Carei, solicită sprijinul prefectului pentru a reuși prelungirea contractului pe care îl are pentru o locuință socială. Deoarece a prezentat documentele necesare obținerii unei locuințe sociale și prefectul a sesizat o posibilă lipsă de comunicare între autoritățile locale din municipiul Carei și petentă, a contactat Primăria Carei și a mediat primirea persoanei în audiență a doua zi pentru clarificarea situației.

O doamnă din municipiul Satu Mare, care deține un teren în satul Medișa, comuna Viile Satu Mare este surprinsă de faptul că deși deține și lucrează un teren agricol de peste 2 hectare, este penalizată la subvenția primită de la APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), suprafața subvenționată fiind mai mică. Deși suprafața este certificată de extrasul CF pe care îl deține, are temeri privind proprietatea acestuia. Prefectul a dispus transmiterea unei solicitări de clarificare către APIA și informarea cu celeritate a petentei.

Din comuna Crucișor, o doamnă care deține o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței privind eliberarea unui titlu de proprietate, nu reușește să intre în posesia acestuia de mai mult de un an de zile. După analizarea documentelor deţinute, se constată existenţa unei hotârâri a Comisiei Județene de Fond Funciar pentru atribuirea în proprietate, dar definitivarea eliberării actului depinde OCPI. Contactată, autoritatea de cadastru a transmis faptul că actul de proprietate este în etapa finală de elaborare, întârzierea fiind datorată unei erori materiale iniţiale datorată topografului dar care va fi remediată în scurt timp.

 

comentarii

de caraianu la 5 martie 2019 - 16:59

jeno ne faci de rusine!!!! te platim sa vorbesti cu oamenii nu sa ajunga la prefect cu problemele lor!!! suntem sat fara caini ma jeno??? pune mina si munceste si tu ceva!!!!

de careian la 5 martie 2019 - 18:57

Place tare la Jeno sa minta sa fure .Este un las care traieste pe spinarea careienilor fara sa faca nimic pentru ei!

Lasati un comentariu