Primăria Carei promovează un eveniment cu simboluri maghiare din perioada dualistă

• publicat la: 23 martie 2019
Primăria Carei promovează un eveniment cu simboluri maghiare din perioada dualistă

Vrea Primăria Carei readucerea românilor la stadiul de iobag? Se mediatizează pe pagina Primăriei Carei  un eveniment  din perioada imperiului austro-ungar când românii erau tratați ca tolerați deși erau majoritari iar Ansamblul Plăieșii din Chișinău este refuzat să evolueze la Carei.

Adică folclorul românesc este cenzurat iar orice altă manifestare neromânească este binevenită?!

Pe pagina Primăriei Carei se promovează un eveniment pe al cărui afiș apar în fundal simboluri din perioada dualistă care neagă Marea Unire.

Acestea sunt simbolurile ce apar în fundalul afișului de mai sus ce apare pe pagina Primăriei ca fiind o acțiune a Consiliului Județean Covasna. Am procedat la mărirea lor pentru a vă putea da seama ce apare pe afiș.

Despre așa ceva este vorba…

Așa înțelege primarul datornic Kovacs să  administreze un oraș multietnic și multicultural.

Nici urmă de manifestări care să îndemne la bună conviețuire ci doar din cele care reînvie perioada de asuprire a românilor în țara lor.

Astfel de manifestări sunt promovate de o primărie din România dar cele ale unei asociații locale românești cum este ASTRA sunt interzise de a fi promovate. Ansamblul Plăieșii din Chișinău nu a fost dorit la Carei de conducerea primăriei ne comunică impresarul lor dar ansamblul  din Sf.Gheorghe care promovează acțiuni din perioada dualistă  când românii erau națiune tolerată este acceptat.

FĂRĂ manifestări revizioniste la Carei! Respectați deopotrivă toți locuitorii orașului! Drepturi egale pentru toți careienii indiferent de religie și naționalitate!

De pe primăria Carei au fost înlăturate plăcile oficiale cu tricolor. Au fost înlocuite cu unele negre.

Buletin de Carei

comentarii

de Fülöp István la 23 martie 2019 - 14:35

Observ cu bucurie cã aceste articole instigatoare nu prind la locuitorii din Carei. Bravo lor!

de Buletin de Carei la 23 martie 2019 - 18:13

Buletin de Carei oferă doar informații care se pot verifica și care corespund realității. FIECARE primărie din Ungaria, SUA, țări ale Europei au însemnele naționale afișate și nu plăci negre de doliu! Așa că cei care incită sunt cei din conducerea Primăriei Carei. Acum pe afiș apar simboluri din perioada de ocupație a românilor. Indiferent de părerea dvs noi vom continua să prezentăm realitatea așa cum este ea și nu vom ceda la atacurile murdare la adresa noastră. Observăm cu tristețe că nu iubiți țara în care locuiți și nici nu vreți să existe respect reciproc între locuitorii din mun.Carei.

de Jenica fara frica la 24 martie 2019 - 17:46

Mai Fanica, unde vezi tu instigare? De dragul ungariei nu mai deosebiti realitatea de fictiune, dar din pacate aia nu va considera de-ai lor :))

de marius la 1 ianuarie 2020 - 16:36

o adevarata avalansa de manifestari maghiare spre deosebire de cele romanesti. romanii sunt pusi sa invete limba minoritarilor iar institutiile statuluimerg cu minoritarii la vanatoare si bai termale. trezirea romani!

de Closca la 3 ianuarie 2020 - 23:15

Eu propun sa nu ne certam sau sa comentam! Sa iesim odata in strada In fata Primariei si sa manifestam sa ne cerem drepturile pe care o avem!Ca doar Carei este pamant Romanesc!
Uniunea Dementilot Mintali din RO ( UDMR ) de ieri era tarziu de desfintat!

de horea la 4 ianuarie 2020 - 00:00

cum e vremea la biberach mai closca?

Lasati un comentariu