Primarul din Carei ascunde că nu avem clase cu predare în limba română la învățământul profesional de tip DUAL

• publicat la: 26 martie 2019
Primarul din Carei ascunde că nu avem clase cu predare în limba română la învățământul profesional de tip DUAL

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a participat azi, 26 martie 2019, la deschiderea oficială a Săptămânii Meseriilor, ajunsă la cea de-a opta ediție, organizată la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din municipiul Carei. Primarul Eugen Kovacs a accentuat importanța învățământului profesional, în special al celui în sistem dual, arătând că deprinderea unei meserii cerute pe piața muncii îi poate determina pe tineri să se stabilească acasă și să nu mai emigreze în străinătate.

Cu tupeu rar întâlnit,  primarul Kovacs a dat indicații despre salarizare acelor agenți economici care funcționează , sperând că nu știe nimeni de faptul că a falimentat 5 unități de producție și mai are și acum reținere de 30% pe venit pentru datoriile neplătite la buget! Acesta este primarul care are tupeul de a da indicații celor ale căror firme  sunt în plină activitate. Câtă obrăznicie să declari că, în viitorul apropiat, agenții economici din zonă trebuie să ajungă să acorde salarii de cel puțin o mie de euro pe lună pentru a reuși să angajeze forță de muncă calificată când careienii știu foarte bine care au fost condițiile acordate angajaților de la firmele falimentate una după alta.

La deschiderea oficială au mai participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla, reprezentanți ai firmelor partenere ale unității de învățământ și cadre didactice, oficiile de gazdă fiind făcute de către directorul Emeric Gindele și directorul adjunct Mircea Terheș.
În continuare, elevii claselor a VIII-a ai școlilor gimnaziale din Carei și din zonă au vizitat sălile de clasă, atelierele liceului, precum şi standurile firmelor partenere ale Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu iar gazdele au invitat oaspeții la o mică agapă la fosta vie a partidului.

 

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/intoxicare-si-sfidare-la-adresa-celor-informati-la-carei-nu-exista-invatamant-profesional-tip-dual-in-limba-romana.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu