ȘOCANT! Consiliera UDMR Eva Mărginean propune reducerea cu 50% a sumei ajutor pentru elevul Balog calificat la Concursul Internațional de Robotică din Indonezia

• publicat la: 19 martie 2019
ȘOCANT! Consiliera UDMR Eva Mărginean propune reducerea cu 50% a sumei ajutor pentru elevul Balog calificat la Concursul Internațional de Robotică din Indonezia

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Carei fără plăci oficiale cu însemne nationale o sedință ordinară a CL. In cadrul acestei sedinte a fost dezbătut si proiectul de hotărâre ce prevedea acordarea sumei de 12.500 lei ca ajutor de deplasare in Indonezia pentru elevul Balog Octavian si profesorul Ovidiu Motișan.

Elevul Balog Octavian a reusit perfomanta de a se califica la concursul international de robotică I3F-Malang. O mândrie pentru  municipiul nostru această reusită.

Stupoare. La dezbaterile acestui proeict ce se presupunea că nu va ridica probleme, consiliera UDMR Eva Mărginean a propus diminuarea cu 50% a sumei acodate motivând că din moment ce reprezintă România să fie finanțat de Guvern si  Inspectoratul judetean nu de primăria Carei..,,care are și așa probleme destule,,!

,,Dacă e vorba că reprezintă România să suporte institutiile statului si nu Primăria Carei care are foarte multe probleme de rezolvat și noi de rușine să aprobăm…că a tânăr…că e copil…ar  trebui să avem câteodata niste principii. Acest stat dacă functioneaza trebuie să rezolve aceste probleme ! Ce face Guvernul României ? Ce face Inspectoratul Judetean Scolar?,,

La  acesta propunere s-a raliat pe parcurs si Venig Gabriela , tot de la UDMR Carei. In mod curios si nefiresc, referatul compartimentului de contabilitate nu propune aprobarea ajutorului ci DEZBATEREA în plenul ședintei CL.

Spre deosebire de servicul de contabilitate, directia de învățământ  prin directorul Varna Levente sustine acordarea ajutorului de deplasare pentru participarea elevului si a profesorului său in Indonezia la Internationala de  Robotică.

Consilierul Ciută a supus atentiei consilierilor prezenti situatia de acum câțiva ani când ansamblul careian Reketye a reprezentat România în Croația si primăria a suportat fără nici un fel de discutii cheltuielile  pentru deplasare.

Supus la vot, Proiectul întruneste votul majorității consilierilor, singurul vot împotrivă fiind al consilierei UDMR Eva Mărginean.

,,doar eu am votat împotrivă ,,a fost reactia dânsei  iar răspunsul presedintelui de sedință , consilierul Ilie Ciută a venit prompt…,,vedeti cum mă simt eu când se votează  ce propun,,?

Prezent la ședință, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Carei, prof.Nicolae Moldovan,  a susținut cauza elevului său remarcabil și a coordonatorului său dar a menționat că din partea Inspectoratului Școlar Județean nu va primi niciun sprijin material deși a solicitat.

Buletin de Carei

comentarii

de imike la 19 martie 2019 - 16:12

In veci nu-l mai votez pe Evike la ciolan.Az bisztos!

de pui la 19 martie 2019 - 16:41

Ce sa-ar intimla daca dn.Marginean ar renuta la acest frumos nume romanesc si l-ar lua inpoi cel de fata Horn.Ar constata cu surprindere ca este svaboaca si locul ei nu e in UDMR ci in FDG.

de Feri la 19 martie 2019 - 17:17

Este o mare RUSINE femeia acesta !Este sluga lui Jeno?

de pui la 19 martie 2019 - 20:31

Cind trei persoane iti spun ca esti biat e vremea sa te duci la culcare.Nu e cazul aici caci betia trce dar prostia ba.

de Jenică fara frica la 20 martie 2019 - 19:02

Tipic administratiei udmr, in loc sa ajute pune bete-n roate.Fa femeie, ca doamna nu te poti numi, acest copil talentat trebuie sprijinit prin orice mijloace, ori daca esti tu ingusta la minte asa vrei sa fie toata populatia?

de Buletin de Carei la 20 martie 2019 - 19:10

De această dată consilierii UDMR nu au făcut front comun pentru inițiativa doamnei consilier Mărginean așa că doar dânsa a votat pentru reducerea ajutorului financiar. Deci nu avem motiv de a acuza consilierii UDMR.

Lasati un comentariu