Desconsiderarea memoriei românilor din 1918 de primarul Kovacs. Pagina de Facebook a Primăriei Carei – organ de propagandă mincinoasă

• publicat la: 26 aprilie 2019
Desconsiderarea memoriei românilor din 1918 de primarul Kovacs. Pagina de Facebook a Primăriei Carei – organ  de propagandă mincinoasă

Tupeu și obrăznicie în formă continuă din partea primarului Kovacs chiar și în Săptămâna Patimilor la români! Placa cu numele românilor careieni  participanți la Marea Unire a primit interzis a fi amplasată la locul de drept, pe clădirea Primăriei Carei, de la primarul Kovacs.

Cică fiecare popor trebuie să își cinstească istoria și eroii spune în Joia Mare cel care  NU PERMITE respectarea istoriei locale și amplasarea plăcii cu numele românilor participanți la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1918 pe clădirea de drept adică clădirea unde a avut loc adunarea de alegere a DELEGAȚILOR și anume clădirea PRIMĂRIEI CAREI!

Romulus Marchiș, vicar episcopal din Carei a făcut parte din MARELE SFAT NAȚIONAL , o mândrie pentru românii din Carei dar nu și pentru primarul  ,,nu provocați maghiarii,  din Carei care preferă minciuna și sfidarea în locul respectului reciproc.

Kovacs Eugen nu vrea placa cu numele românilor careieni pe fațada clădirii Primăriei Carei de unde a dat jos plăcile oficiale cu însemne naționale. Scribul care alimentează pagina de Facebook a Primăriei Carei nu are noțiuni minime de istorie locală și nici de scriere corectă în limba română.  Delegat nu înseamnă deputat.

Administrația Kovacs-Keizer -Beko nu respectă nici măcar în Săptămâna Patimilor românii din Carei.  Dar nu numai că nu respectă memoria românilor care au avut curajul ca sub stăpânirea imperiului austro-ungar să mearga la Alba Iulia pentru a participa la Marea Adunare pentru Unirea cu țara mamă ci mai și  postează pe pagina Primăriei Carei discursul mincinos al primarului ,, nu provocați maghiarii,.  Nu lipsesc în mod evident nici  greșelile clasice ale scribului de la primărie.

 

La fel ca la lansarea de carte a Otiliei Marchiș, sora vicarului Romulus Marchiș , președintele Consiliului Național Român. Primăria Carei nu a modificat nici până acum minciunile sfruntate postate ca rezumat al derulării lansării din data de 8 martie 2019  când vicarul foraneu Radu Filip a vorbit despre conceptul de libertate și nu despre istoria familiei Marchiș așa cum a consemnat un scrib  rău intenționat sau poate doar afon.

La Carei au avut loc adunări de alegere a delegaților pentru Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 în luna noiembrie 1918. Aceste adunări au avut loc în sala mare a clădirii  care momentan este sediul Primăriei Carei. Pe acestă clădire trebuie amplasată placa cu numele românilor din Carei participanți la Marea Unire.

Primarul Kovacs a avut mai multe întâlniri cu directorul Direcției județene de Cultură Satu Mare în cadrul cărora a refuzat amplasarea plăcii comemorative pe clădirea de drept.

La ceremonia de dezvelire a plăcii pe o cu totul altă clădirea decât cea în care au avut loc adunările românilor din Carei în 1918, NIMENI nu a vorbit despre acei delegați ale căror nume se află pe placă și nici despre președintele delegației , vicarul Romulus Marchiș, membru ales în MARELE SFAT NAȚIONAL.

Joia Mare din săptămâna Patimilor anului 2019 va rămâne ca o filă neagră de istorie locală, un atentat la memoria delegaților careieni români la Alba Iulia în 1918!

Buletin de Carei

comentarii

de pui la 26 aprilie 2019 - 19:39

Cunoscutul dramaturg I.L.Caragiale un armean care era mindru ca e roman si care era conectat la cultura europeana in drumul lui spre Berlin a poposit la Budapesta.El afirmat urmatoarele, cultura maghiara este decuplata de la cultura europeana iar intelectualii maghiari au un singur crez maghiarismul.

de pui la 26 aprilie 2019 - 19:43

ps.Asta se vede si astazi cind Ungaria nu isi gaseste locul in U.E.

de Geo la 27 aprilie 2019 - 23:04

Ion Luca Caragiale era aromân nu armean, care va să zică era român.
Primarul din Carei, care după nume pare maghiarizat și nu maghiar, este un dobitoc.

de Istvan la 28 aprilie 2019 - 00:17

faci de rusine pe maghiarii de la carei te jeno

Lasati un comentariu