Sugrumarea democrației la Carei

• publicat la: 5 aprilie 2019
Sugrumarea democrației la Carei

Ieri s-a consumant un nou episod de sugrumare a democrației la Carei. Un careian a fost scos afară din sediul Primăriei Carei de trei agenți de la Politia Locală și i s-a întocmit  Proces Verbal cu false mențiuni. Adică s-a specificat că se afla în sala de ședințe  când de fapt careianul se așezase doar pe un scaun din antecamera consilierilor personali ai primarului adică în camera ziariștilor dacă e să respectăm cele afirmate de personalul din primărie.

In lipsă de orice  alt motiv pentru întocmire de Proces Verbal s-a ajuns la invocarea legii 61 din 1991  care nu are nimic de-a face cu situația  de fapt din Primăria Carei. Omul nu a făcut scandal, nu a înjurat nu a fost agresiv , așa cum ar fi dorit exponenții puterii ci pur și simplu a venit să se consulte cu juristul primăriei iar în lipsa acestuia s-a așezat pe un scaun pentru a-l aștepta. Nici o lege nu interzice acest gest!

Grav…ceva  foarte grav  pentru cei bine ancorați în scaunele puterii. Păi cum să îți permiți tu, careian de rând, să stai în sediul Primăriei pentru a aștepta juristul când strada e la doi pași.  Câte mai poți vedea și auzi sezând pe un scaun în antecamera de la birourile celor doi consilieri personali ai primarului, amândoi autointitulați ziariști, unul chiar activ în timpul orelor  de  program pe paginile sale personale de Facebook.

Așa că a fost chemată Poliția Locală. Incidentul vine la scurt timp după o altă acțiune de sugrumare a democrației la Carei și anume dreptul de a comunica și a culege informații de la concitadini. Nu am uitat nici de marea agitație de după apariția unui articol în care se văd câteva camere din interiorul Castelului care face parte din domeniul public. Un consilier avocat chiar a făcut un denunț penal la adresa mea pentru violare de proprietate când era logic și mult mai simplu ca să urmărească pe camerele de supraveghere video cu care este dotat castelul dacă temerile sale se confirmă sau nu. Fără a pune la socoteală că niciun spațiu din Castel nu este proprietatea privată a cuiva anume. Faptul că am consemnat despre datoriile de la Piața de alimente, că am luat legătura cu conducerea Apaserv Satu Mare așa cum se procedează de oricine vrea să expună un material real și bine documentat a iscat din nou bătăi puternice în inima conducerii noastre locale. Lipsa de comunicate oficiale pentru lămurirea situației de la Piața de alimente unde apa curentă a fost întreruptă aproape două săptămâni de zile , un gest democratic și simplu de altfel a fost suplinită atunci de produsul unei imaginații bolnave și anume  redactarea unei știri potrivit căreia m-aș fi erijat în polițist pentru a discuta cu comercianții de la piață.  În marea lor disperare  pentru ascunderea realității au uitat că sunt localnică prea cunoscută pentru a utiliza calități la care nu am de ce să aspir din moment ce dețin altele…arhicunoscute și mediatizate.  Ca orice știre de senzație a prins la publicul avid de astfel de informații  neverificate dar au mușcat și câțiva știriști județeni total nedocumentați în ce privește viața din Republica de la Carei.

La două luni de la știrea de senzație nu există niciun comunicat oficial care să confirme …senzația înghițită pe nemestecate de cei care iau de bună orice informație servită de un sfătuitor al unui primar înglodat în datorii și cu multe falimente de societăți la activ.

Ieri, un careian a fost scos afară cu Poliția Locală din Primăria Carei pentru că a avut curajul de a aștepta juristul pe un scaun din incinta unei încăperi din sediul Primăriei Carei. Careienilor  care sunt conștienți că pe lângă obligația de a plăti taxe și impozite au și drepturi li se servesc din ce în ce mai des  secvențe dintr-un spectacol al absurdului împletit cu elemente dictatoriale cu impact puternic asupra  cultivării spiritului civic. Regizori de tot felul pun umărul la reușita spectacolului realizat din banii careienilor. În intenția lor de distrugere a spiritului civic, a pătrunderii informației reale în casele oamenilor se folosesc  de actori cu capacități remarcabile doar în a  inocula minciunile drept adevăr și  întunericul drept lumină debordantă. Au și susținători în rețeau socială utilizată tot în timpul programului pentru că ..sunt tot angajați ai Primăriei Carei și remunerați din banul public.

Așa cum ni se amintește la televizor că „excesul de sare, zahăr și grăsimi dăunează grav sănătății“, sunt în Primăria Carei tovarăși care vor cu tot dinadinsul să ne convingă că  prea mult pă democrație nu e bună și că daunează sănătății. E cazul să nu mai permitem ca să fim tratați doar ca cetățeni  buni de încolonat pentru  plata taxelor și impozitelor ci și ca persoane care au drepturi, care trebuie să își cunoască aceste drepturi și să acționeze în consecință.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu