Tinerii din Protopopiatele Carei, Holod și Supur la exerciții spirituale

• publicat la: 8 aprilie 2019
Tinerii din Protopopiatele Carei, Holod și Supur la exerciții spirituale

120 de copii și tineri din Vicariatul de Carei au participat sâmbătă, 6 aprilie a.c., la exercițiile spirituale propuse de Biroul Pastoral EGCO pentru Postul Mare. Acestea s-au desfășurat în parohia greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Săuca, la invitația părintelui Florin Holhoș, paroh al locului.

Participanții, provenind din trei Protopopiate ˗ Carei, Tășnad și Supur ˗ au trăit împreună o zi de cunoaștere, spiritualitate și comuniune, potrivit pedagogiei Ziléos, care a inspirat întreaga desfășurare a inițiativei.

Potrivit organizatorilor, programul a cuprins jocuri de cunoaștere coordonate de doamna Ramona Dragoș, responsabil Zileos România și membră a Biroului Pastoral EGCO, alături de un moment dedicat ecologiei, desfășurat în natură. O propunere inedită a fost atelierul de creație, desfășurat în a doua parte a zilei, dedicat încondeierii ouălor de Paști. La final, toți tinerii au pus împreună creațiile proprii, dăruind în mod simbolic, oul pictat unui alt participant.

Nu au lipsit, bineînțeles momentele profund spirituale, precum meditația de la amiază, ținută de pr. Paul Popa, responsabil al departamentului pentru Pastorația Copiilor și Tinerilor din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, având ca temă ecoul întrebării „Dumnezeu într-adevăr mă iubește?”. De asemenea, la finalul zilei, fiecare participant a avut prilejul unei rugăciuni personale, cu o intenție anume, care să concretizeze experiența trăită.

Ziua s-a încheiat cu un moment muzical susținut de Ovidiu Lazăr și Alexandru Cristea, din partea proiectului de muzică al Biroului Pastoral, cărora li s-au alăturat Sara Holhoș și Iulia din Tășnad.

O astfel de inițiativă este binevenită cu atât mai mult cu cât „este bine ca tinerii să socializeze în mod direct, fiind din mai multe protopopiate. De asemenea, acum, în Postul Mare, este necesar ca tinerii să se gândească și la viața lor spirituală”, spune pr. protopop Aurel Hendea, într-un interviu pentru Biroul de Presă EGCO, mărturisind încântarea participanților care „au simțit aproprierea lui Dumnezeu, prin meditația care le-a fost propusă și au rămas plăcut impresionați de faptul că fiecare a mers acasă cu un dar primit din partea celuilalt. Pe scurt ˗ încheie părintele ˗ a fost o inițiativă frumoasă care se dorește a fi cât mai des posibil repetată”.

Cel mai numeros grup a fost cel sosit de la Ghenci , coordonat de părintele Lucian Cociorva.

 

Lasati un comentariu