Unitate careiană care nu dă liber românilor de sărbătorile pascale

• publicat la: 28 April 2019
Unitate careiană care nu dă liber românilor de sărbătorile pascale

Ni se comunică despre o unitate de producție din Carei care nu dă liber muncitorilor români de sărbătorile pascale. Unitatea a oprit total producția de sărbătorile pascale catolice, de vineri până marți. De Sărbătorile Pascale românești ….muncitorii români sunt chemați la unitate. Puținii muncitori români din societate nu au posibilitatea de a  beneficia de zilele libere oficiale și dacă e să dăm crezare celor care ne-au informat,  plata acestor  zile de sărbătoare lucrate se va face ca și  pentru o zi obișnuită?….Aranjamentele au fost astfel făcute ca să se poată motiva cu comenzi prezența celor câțiva muncitori români în unitate, foarte puțini la număr, mai spun oamenii. Deși românii reprezintă doar câteva procente din totalul muncitorilor, nu s-a găsit posibilitatea ca pe perioada sărbătorilor pascale aceștia să fie înlocuiți cu persoane care au avut deja această sărbătoare. Cei câțiva români nu au avut posibilitatea de a asista la slujba de Înviere sau de o masă de Paște alături de familie….

Persoanele care au relatat despre această situație preferă anonimatul de frica presiunilor din partea conducerii ce pot duce la pierderea locului de muncă.

Nu este pentru prima dată când românii din Carei sunt tratați ca cetățeni de rang doi, când  legile statului român nu se aplică și la Carei. Încă mai există meserii pentru care elevii români din Carei  nu se pot pregăti  în limba lor maternă, în țara lor. Încă se mai interzice la Carei amplasarea unei plăci comemorative cu nume românești pe clădirea de drept care este Primăria Carei. Românii din Carei nu au niciun reprezentant în conducerea orașului. Li se refuză un post de viceprimar deși în localități cu minoritari sub 10% aceștia dețin postul de viceprimar.

De unde atâta înverșunare  împotriva românilor din Carei și a sărbătorilor lor?

Buletin de Carei

 

comentarii

de Lajos la 29 April 2019 - 16:42

Avo alo avo?

de Buletin de Carei la 1 May 2019 - 17:57

Va simtiti cu musca pe caciula si vreti sa dregeti busuiocul aruncand mizeriile in curtea altora care nu fac deosebire intre sarbatorile romanesti si cele maghiare? Pe vremea cand PNL era condus de cel de care va feriti sa dati nume nu se negocia cu nimeni in genunchi si romanii nu erau discriminati. Poate acesta e motivul pentru care a deranjat sau poate a fost motiv de troc pentru obtinerea de functii la judet.Inainte de a va arunca pe taste mai informati-va…daca nu va cerem un efort prea mare.

de Buletin de Carei la 2 May 2019 - 15:04

Câtă credibilitate poate avea un hoț…recunoscut?

de Ehehehee la 2 May 2019 - 15:29

ce de “schelete” sint in “dulap”, dar vor apare la lumina

Lasati un comentariu