Câștigătorii Concursului Județean de Vinuri 2019

• publicat la: 4 mai 2019
Câștigătorii Concursului Județean de Vinuri 2019

Concursul Județean de Vinuri, ediția 2019, și-a anunțat câștigătorii. Aceștia au fost premiați în data de 4 mai, pe scena Festivalului Vinului Sătmărean.

După analiza atentă a specialiștilor, în urma degustării celor 140 probe dintre cele mai bune vinuri nobile ale producătorilor sătmăreni, juriul a decis: Marele Aur la vinuri albe îi revine Cramei NACHBIL SRL din Beltiug, cu un Riesling de Rhin, din anul 2017.

Marele Aur la vinuri rosé a fost adjudecat de Crama ARDUD din localitatea Ardud cu un Cabernet Sauvignon din anul 2018, iar Marele Aur la vinuri roșii a fost obținut de OLAH JOHANNES din Turulung cu soiul Dornfelder din anul 2018.

Dintre cele 68 de probe de vinuri albe jurizate,14 au obținut medalii de aur, 24 de argint și 22 de bronz. Au fost jurizate 11 vinuri rosé – 3 au obținut medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz. Cele mai multe medalii au fost acordate pentru vinurile roșii. Au fost jurizate 61 de probe, iar 7 dintre acestea au obținut medalii de aur, 44 de argint și 6 de bronz.

Președintele juriului, prof. dr. Aurel Popa, s-a arătat și la ediția din acest an impresionat de calitatea vinurilor produse în județul Satu Mare.

“Vreau să vă mărturisesc că de la o ediție la alta, probele de vin sunt tot mai multe ca număr. Asta dovedește că viticultorii sunt interesați să-și testeze nivelul la care se găsesc din punct de vedere calitativ. Juriul a căutat ca și la această ediție să fie cât mai exigent, să nu mai admită defecte de niciun fel la vinurile care se aduc la concurs, și sperăm ca aceste defecte să nu se mai regăsească nici la vinurile care se dau în consum”.

            Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a felicitat pe viticultori pentru calitatea produselor pe care le scot an de an din podgoriile lor. “Aceste vinuri sunt făcute cu mult suflet de către producătorii din județul Satu Mare și mă bucur că prin munca lor reușesc să evolueze de la un an la altul. Doresc să îi felicit pentru calitatea acestor produse care se bucură de apreciere atât în țară cât și în străinătate”, a declarat Pataki Csaba, în cadrul evenimentului de premiere.

La concurs au participat 29 de producători din 9 localități ale județului Satu Mare: Ardud, Beltiug, Carei, Dobra, Halmeu, Orașu Nou, Turulung, Viile Satu Mare și Homoroade.

Concursul Județean de Vinuri Nobile este un eveniment organizat de Consiliul Județean Satu Mare și Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene.

Găsiti mai jos LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Lista câștigătorilor

Buletin de Carei

Lasati un comentariu