În atenția candidatei UDMR la europarlamentare. Nu tot ce vi se susură la ureche despre Carei este și adevărat

• publicat la: 1 mai 2019
În atenția candidatei UDMR la europarlamentare. Nu tot ce vi se susură la ureche despre Carei este și adevărat

Pe pagina fostului consilier al primarului, acum plătit pentru servicii de informare și publicitate,  apare un clip video în care unul din candidații UDMR pentru Parlamentul European vorbește despre aspecte pe care nu le stăpânește  dar despre care cu siguranță că i s-a povestit în mod eronat.

Atragem atenția candidatei la europarlamentare că dacă dorește să își facă campanie cu realizările lui Kovacs Jeno e bine să se documenteze în prealabil pentru a nu face afirmații neadevărate în fața careienilor care oricum știu cum stă treaba la Carei.

Astfel, proiectul de reabilitare al Castelului Karolyi a fost inițiat, surprinzător poate pentru dânsa, de către un grup de români și nu de UDMR. Atașăm documentele oficiale pe care nu le poate contesta nimeni.  Concomitent cu acest proiect, consiliera UDMR Veres a  initiat un demers pentru a obtine aprobarea de transformare a Castelului Karolyi în centru de afaceri cu 140 de parcări în jurul Castelului. Cei curioși sau neîncrezători pot accesa arhivele.

Demersurile pentru  accesarea de fonduri pentru proiectul de reabilitare a Castelului  au avut loc în perioada în care primar era Beko Tamas așa că Jeno Kovacs a cules doar roadele inițiate de consilierii și primarul dinaintea anului 2008.

 

Nu ar fi singura dezinformare promovată de primarul datornic Kovacs. Și în mod  sigur nici ultima. Cu siguranță că primarul Kovacs nu a pomenit despre faptul că deși recepția lucrărilor a fost semnată iar banii încasați, mai există spații neterminate de reabilitat, ele arătând ca în imaginile de mai jos.

Cât despre necesitatea luptei pentru  păstrarea identității maghiarilor din zonă despre care vorbea candidatul UDMR, facem referire la faptul că tocmai administrația UDMR din Carei este cea care  pune piedici în păstrarea identității românești, a istoriei locale a românilor. În aceste condiții e cel puțin ciudat dacă nu anormal ca cineva să ceară tocmai ceea ce nu oferă atunci când administrează o localitate.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu