Jongleriile administrației Kovacs-Keizer-Beko cu masa lemnoasă

• publicat la: 16 mai 2019
Jongleriile administrației Kovacs-Keizer-Beko cu masa lemnoasă

Din tot materialul lemnos depozitat în spațiul construit ilegal din Parcul Dendrologic au ajuns la stadion doar….câteva grămezi de ramuri ….La data de 13 mai 2019  ni se spunea că materialul lemnos se va duce la stadionul Victoria.

https://www.buletindecarei.ro/2019/05/se-goleste-depozitul-ilegal-de-lemne-din-parcul-dendrologic-carei.html

Acestea sunt lemnele care au ajuns la stadionul Victoria. Nici urmă de Pinus Nigra sau de Ulmus Glabra printre aceste resturi….Nici urmă de Registru al spațiilor verzi în care să fie consemnate tăierile din ultimii 10 ani așa cum spune legea.

Afacerile cu masa lemnoasă rezultată din tăierile de pe raza municipiului Carei sunt ținute la mare secret. Ani de zile au duduit gaterele din satele limitrofe. Era în perioada în care sute de arbori erau secerați din Parcul Dendrologic.

https://www.buletindecarei.ro/2011/01/defrisari-in-parcul-dendrologic-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/02/continua-taierile-de-arbori-din-parcul-dendrologic.html

https://www.buletindecarei.ro/2011/02/tapinarii-din-parcul-dendrologic.html

Acum au rămas cei plini de ciuperci, scorburoși și speciile de duzină…cu câteva excepții  care sar prea mult în evidență pentru a fi doborâți sau poate pentru că nu au valoare  mare pe piața lemnului.

Buștenii rezultați din tăierea falnicului Pinus Nigra, cel cu trunchi dublu in partea superioară, au dispărut fără urmă. Cine știe la cine miroase a rășină cabana cu bârne de pin….

În mod normal și LEGAL, fiecare arbore tăiat trebuia notat în registru iar masa lemnoasă valorificată în beneficiul orașului. Din sutele de arbori tăiați în ultimii 9 ani a rezultat  o cantitate mare de masă lemnosă despre a cărei destinație nu se oferă date oficiale.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2013/03/sos-opriti-macelul-copacilor-cine-elibereaza-avize-de-taiere-pentru-primaria-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/02/noi-taieri-de-arbori-in-parcul-carei-apm-satu-mare-nu-stie-nimic.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/02/garda-de-mediu-satu-mare-sanctioneaza-taierea-neregulamentara-a-pinului-nigra-din-parcul-dendrologic-carei-dar-descopera-ca-arborele-distrus-era-bolnav.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/02/atentie-se-pregateste-evaporarea-bustenilor-din-parcul-dendrologic.html

 

Lasati un comentariu