La Carei va avea loc Festivalul Internațional de Teatru pentru elevi „Ioana Cîcu”

• publicat la: 1 mai 2019
La Carei va avea loc Festivalul Internațional de Teatru pentru elevi „Ioana Cîcu”

Liceul Teoretic din Carei organizează în data de 18 mai 2019 a VI-a  ediţie a Festivalului concurs  de teatru pentru elevi „Ioana Cîcu”, în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.

.
Prin intermediul activităţilor se urmăreşte cultivarea în rândul elevilor a dorinţei de a participa la manifestări cultural-artistice desfăşurate în şcoală şi în comunitate, educarea tinerilor pentru formarea unui comportament adecvat în sălile de spectacole, atât în calitate de spectator, consumator al actului cultural, cât şi în postura de creator al acestuia, dezvoltarea spiritului de echipă şi de cooperare între elevi, precum şi promovarea artei teatrale în vederea lărgirii orizontului cultural al elevilor.
Festivalul – concurs reprezintă o oportunitate oferită elevilor de a se cunoaşte şi de a se întâlni cu alte trupe de teatru similare lor, din alte oraşe.
Concursul se adresează trupelor alcătuite din elevi atât din ciclul gimnazial, cât şi din cel liceal.
Locul de desfăşurare va fi atât la  Teatrul Municipal Carei  cât şi la sala festivă a Liceului Teoretic din Carei.

Înscrierile s-au încheiat în data de 28 aprilie  2019. Ediția din acest an a Festivalului va avea caracter internațional prin participarea unei trupe de elevi din Chișinău.  Vor  mai fi prezente școli din Arad, Tinca (Bihor), Reghin, Baia Mare, Satu Mare, Carei.

Vă vom ține la curent cu programul spectacolelor.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu