Mesajul premierului României de Ziua Mondială a Libertății Presei

• publicat la: 3 mai 2019
Mesajul premierului României de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul României a transmis un mesaj oficial cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei prin care urează ,,jurnaliștilor și reprezentanților presei mult succes în activitatea lor și să găsească întotdeauna calea de a transmite cetățenilor informațiile corecte!”

În municipiul în care au fost înlăturate de pe fațada sediului Primăriei Carei plăcile oficiale cu însemne naționale am găsit acum 14 ani calea de a transmite cetățenilor informații corecte, cale ce se numește Buletin de Carei.

Am transmis cetățenilor doar informații corecte din toate domeniile, informații ce pot fi verificate oricând. Acum e rândul altora, al instituțiilor abilitate, să folosească acele  informații care  redau realitatea cruntă a ABUZURILOR  din administrația locală și discriminărilor sau nerespectării simbolurilor naționale sau nerespectarea memoriei personalităților române din Carei sau refuzul de a pune în valoare un remarcabil monument românesc  de for public.  Am semnalat faptul că mai există în Carei meserii care nu se pot deprinde în limba oficială a statului român dar nu numai că nu au fost luate măsuri în consecință dar am ajuns să fim denigrați și supuși oprobiului public pentru această  dezvăluire. Există la Carei și o mamă cu 4  copii minori care nu primește locuință socială așa cum primesc copii ai angajaților din Primărie sau  ai beizadelelor momentului.

Se va implica Guvernul României prin instituțiile sale în remedierea situatiilor semnalate de reprezentanții presei independente, cei care se expun zi de zi nu numai atacurilor celor vizați de dezvăluiri ci și scribilor plătiți generos de aceștia?

Ar fi un semnal că se dorește respectarea cetățeanului, a legilor și a valorilor și drepturilor omului.

Mai există încă și presă independentă care nu se dedulcește la bani și își asumă toate atacurile în cascadă doar pentru a prezenta realitatea documentată. Nu pentru a câștiga audiență ci pentru că se respectă și respectă cetățeanul, semenul de lângă el în primul rând.

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei  3 mai 2019

„Transmit tuturor jurnaliștilor, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei, prețuirea mea pentru munca și dedicarea de care dau dovadă în transmiterea către cetățeni a informației corecte și obiective.

Jurnaliștii au un rol esențial în evoluția societății moderne, în apărarea valorilor și promovarea drepturilor omului, iar acest rol a devenit din ce în ce mai important odată cu diversificarea surselor de informare.

Informația riguros verificată, imparțialitatea și responsabilitatea în diseminarea știrilor sunt mai mult ca oricând necesare în condițiile în care societățile actuale se confruntă cu fenomenul de fake-news.

Le doresc jurnaliștilor și tuturor reprezentanților presei mult succes în activitatea lor și să găsească întotdeauna calea de a transmite cetățenilor informațiile corecte!”

Viorica Dăncilă,

Prim-ministru al României

PS Buletin de Carei

Așa arată placa de pe sediul Primăriei Carei….total diferită de cele oficiale de pe fiecare din primăriile din țară.

Lasati un comentariu