Poliția informează…

• publicat la: 13 mai 2019
Poliția informează…

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat în weekendul 10 – 12 mai a.c., pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, ocazie cu care au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 44 800 de lei.

Astfel, în perioada 10 – 12 mai a.c.,, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pe lângă măsurile de fluidizare și dirijare a traficului rutier, au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 44 800 de lei, participanților la traficul rutier care nu au respectat normele rutiere.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 10 conducători auto și au ridicat 2 certificate de înmatriculare .

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare împreună cu specialiști din cadrul R.A.R. Satu Mare au acționat pe DN 19, ocazie cu care au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2 030 de lei și au ridicat un certificat de înmatriculare, pentru defecțiunile depistate.
 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict

  3 infracțiuni rutiere au fost constatate de polițiștii rutieri sătmăreni, în flagrant delict în acest sfârșit de săptămână.

Astfel la data de 10 mai a.c., în jurul orei 12.40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș au oprit pentru control pe raza localității Huta Certeze,  un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din județul Mureș care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar la data de 11 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat la volanul unui autoturism pe raza localității Apateu, un bărbat, de 54 de ani, din localitatea Cărășeu, pentru care testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduși de polițiști la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Tot la data de 11 mai, Polițiștii Orașului Livada, au depistat un tânăr, de 26 ani, din București, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza localității Livada, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.


Bărbat reținut de polițiști pentru contrabandă cu țigări

 

Vineri, 10 mai a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice au reținut un tânăr, de 25 de ani, în autoturismul căruia au găsit peste 100 000 de fire țigarete de țigări.

La data de 10 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au oprit în trafic, între localitățile Gelu și Terebești, un autovehicul condus de un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Bercu.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în autovehicul 119 800 de fire de țigări de proveniență ucraineană, fără a putea dovedi cu documente originea acestora.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, de polițiștii de investigare a criminalității economice.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Furt din buzunar soluționat de polițiști

Un băimărean, de 30 de ani, bănuit că ar fi sustras un telefon mobil, a fost identificat de polițiști.

La data de 10 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare în urma unor activități specifice, au identificat un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, bănuit că la data de 5 mai a.c., profitând de neatenția unei persoane i-a sustras din buzunarul acesteia un telefonul mobil.

Cercetările în cauză continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Accident ușor de circulație

Conducător auto rănit ușor în urma unui eveniment rutier, produs ieri, 12 mai a.c., întrucât avea alte preocupări în timpul mersului.

 Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați la data de 12 mai a.c., în jurul orei 13.30, despre faptul că între localitățile Apa și Iojib a avut loc un accident rutier.

Astfel, în urma efectuării cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, a condus un autoturism pe DN 1C, având direcția de deplasare dinspre localitatea Apa spre localitatea Iojib, având alte preocupări în timpul mersului, a părăsit partea carosabilă, după care s-a oprit cu autoturismul susmenționat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii vătămare corporală din culpă.

 

Lasati un comentariu