Primarul Kovacs dă indicații echipei PSD

• publicat la: 10 May 2019
Primarul Kovacs dă indicații echipei PSD

Nu  este un secret pentru nimeni faptul că guvernarea PSD a cooptat și membrii ai UDMR …secretari de stat în ministere, prefecți și subprefecți, șefi de agenții naționale , etc. Dacă la întâlnirile cu USR Plus și PNL din campanie primarul datornic Kovacs, președinte al UDMR Carei, și-a trimis doar consilierul, la întâlnirea cu reprezentanții guvernului PSD a participat personal. Nu degeaba îndemna maghiarii să voteze PSD la prezidențialele din 2014 uitând că  Spitalul Municipal Carei a fost construit datorită fondurilor venite din cu totul altă parte decât de la guvernarea PSD.

Pe  parcursul deplasărilor în teren primarul datornic Kovacs a fost deosebit de activ , după cum se vede din imagini, dar nu atât de activ încât să facă deplasări cu oaspeții la Gara CFR Carei sau la Primăria cu plăci negre în locul celor  oficiale.  Cei patrioți în Europa au uitat să fie patrioți în țara lor. Că doar e campanie și aliații se susțin unii pe alții.  Solicitările primarului Kovacs au fost doar pentru treceri de cale ferată spre Căpleni și Urziceni.

Pentru a nu fi deranjați de la discuțiile amicale au evitat a oferi  orice fel de date privitoare la locurile vizitate. Unii dintre consilierii PSD din Carei nici nu știau de vizita miniștrilor la Carei despre care au aflat din presă.

După vizita ministrului Transporturilor de la Negrești Oaș a avut loc o întrunire în sala mică de ședințe de la Prefectura Satu Mare iar apoi cei prezenți au mers pe teren atât în Satu Mare cât și în Carei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis că guvernul va aloca sumele necesare pentru reabilitarea a circa 90-100 de km de drum national deci se va investi în următoarele lucrări…

1. Demararea lucrărilor de reparații pe fostul DJ 196C, pe traseul Horea – Scărișoara Nouă – Resighea – Pișcolt, preluat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrări finanțate din bugetul companiei
2. Lucrări de reabilitare pe DN 19, între Livada și Huta (limită de județ), inclusiv implementarea unui sens giratoriu în comuna Orașu-Nou , la intersecția cu DJ Orașu-Nou – Seini. În acest moment tronsonul Livada – Orașu-Nou se află în etapa de expertizare a stării carosabilului iar pe cei 24 km ai tronsonului Orașu-Nou – Huta se vor realiza în perioada imediat următoare lucrări de întreținere curentă și tratamente
3. DN1F, pe tronsonul Tășnad – Supur întră în reabilitare prin procedeul de reciclare.
4. Lansarea procedurilor de achiziție a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Satu Mare – Petea. În funcție de parametrii relevați prin studio , aceasta se va realiza fie cu profil de drum expres fie autostradă.
5. Gara CFR din Satu Mare va fi reabilitată printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Până atunci, în cel mai scurt timp se vor realiza lucrări de punere în siguranță a peroanelor

Toate aceste informații au fost prezentate de ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul ședinței de analiză de la sediul Prefecturii la care au participat primari din județ și șefi ai instituțiilor deconcentrate. Alături de ministrul Gabriel Leș și de prefectul Darius Filip, ministrul transporturilor a fost însoțit de directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, șefa Direcției Regionale Drumuri-Poduri Cluj și șeful Sucursalei Regionale Cluj a CFR Călători.

sursa foto -Prefectura Satu Mare

https://portalsm.ro/2014/11/primarul-careiului-eugen-kovacs-indeamna-maghiarii-din-judet-sa-voteze-victor-ponta/

 

Lasati un comentariu