Românii din America susțin integritatea teritorială a României

• publicat la: 16 mai 2019
Românii din America susțin integritatea teritorială a României

Pe pagina profesorului Ion Coja a apărut o chemare a unor români de peste ocean care trag un semnal de alarmă în ce privește integritatea  teritorială a României.

 

NOI, un grup de Români din Sudul Floridei, Arizona, Massachusetts si New-York, Statele Unite ale Americii, Chemăm pe toţi Românii la o

MANIFESTARE

paşnică pentru menţinerea integrităţii teritoriale a ROMÂNIEI, care în prezent, este în pericol.

Această întâlnire, se va ţine pe data de

16 iunie, 2019, ora 12,00  dimineaţa (12 AM ora României)

în Cetatea din Alba-Iulia, pe platoul din fața Catedralei Întregirii Neamului, în parcul Unirii, unde , Marea Unire sa înfăptuit acum 100 de ani.

Suntem împotriva oricărei acţiuni de autonomie, co-suveranitate, alipirea Ardealului la alte state, sau a oricărei porţiuni din teritoriul României. Rugăm pe toţi Românii din Diaspora care nu pot participa la MANIFESTAREA Diasporei Române de la Alba-Iulia, să CONTACTEZE familiile, rudele sau prietenii din ţară care pot participa la această adunare, să se pregătească şi să vină cu semne şi lozinci împotriva declarării autonomiei sau a alipirii la altă ţară a oricărei părţi din România.

Ardealul este şi va fi pentru totdeauna pământ Românesc   şi ne opunem paşnic la orice înstrăinare sau la anularea Unirii făcute de strămoşii noştrii acum 100 de ani.

Ne înfurie „tăcerea de mormânt” a Guvernului trădător de ţară de la Bucureşti, în legătură cu acţiunile de rupere a unor porţiuni ale Ardealului de România, dar noi din Diaspora, avem un CUVÂNT de spus împotriva acestor eforturi ale minorităţii maghiare, precum si a nesimtirii Guvernului, care dupa aproape 30 de ani de la caderea comunismului nu a adus acasa pe fratii nostrii ce zac pe malul drept al Dunarii, in incercarea lor eroica de a ajunge in Libertate, dar impuscati, loviti in cap cu securi sau sfisiati de elicele granicerilor comunisti . CHEMĂM de asemenea pe toţi Românii , care nu pot merge la Alba-Iulia la Mitingul Diasporei, ca pe 16 Iunie să organizeze acţiuni paşnice de protest în locurile unde sunt, la începutul lunii iunie, pentru integritatea Naţională şi Teritorială a României şi împotriva celor la Guvernare acum, sa vina în sprijinul Manifestatie Diasporei.

  • Clubul Românilor Americani din Sudul Floridei, P.O. Box 1551 Hallandale FL 33008. Phone 954-404-6637.
  • Comitetul pentru Basarabia, drnickdma@yahoo.com,
  • Fundatia Iuliu Maniu, jliuba@yahoo.com

 

Lasati un comentariu