Șantaj UDMR în problema Cimitirului de pe Valea Uzului. Acces interzis potrivit unei hotărâri a CL Sânmartin

• publicat la: 28 mai 2019
Șantaj UDMR în problema Cimitirului de pe Valea Uzului. Acces interzis potrivit unei hotărâri a CL Sânmartin

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a declarat recent pe un post de televiziune că nu mai susține acest guvern până nu se rezolvă problema cimitirului de pe Valea Uzului. Evident că nu a luat în calcul și faptul că acel cimitir apare în Cartea funciară ca  aparținând de localitatea Dărmănești din județul Bacău și nici faptul că acolo sunt îngropați soldați de mai multe naționalități nu doar maghiari.

Mai mult, CL al localității Sânmartin a emis un act prin care interzice accesul în cimitirul Eroilor din Valea  Uzului. Noaptea Minții de-a dreptul!

În România, o minoritate interzice accesul cetățenilor într-un cimitir al eroilor!

Mai avem Guvern, Președinte, organe de ordine sau instituții guvernamentale?

În 1994, conform presei, au fost profanate mormintele soldaților nemaghiari prin schimbarea numelui sau etniei, fiind tratați ca soldați maghiari necunoscuți. De exemplu, potrivit registrului din 1927, la poziția 763 era îngropat soldatul român Gheorghe Cosma. Data morții, 29 Martie 1917, sugerează că a fost rănit și a căzut prizonier în timpul ofensivei maghiaro-germane de la începutul lunii respective. După profanarea mormintelor de către asociațiile ungurești în 1994, pe mormântul lui Gheorghe Cosma este o cruce pe care scrie soldat maghiar necunoscut.   sursa historia.ro

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Jenica fara frica la 29 mai 2019 - 15:38

Nu avem nici guvern nici presedinte nici organe de ordine si ce sa mai zic de institutii guvernamentale….avem MARIONETe

Lasati un comentariu