Titus Doboș zâmbește în expoziția fotografică

• publicat la: 15 mai 2019
Titus Doboș zâmbește în expoziția fotografică

Vineri, 17 mai 2019, începând cu ora 11.15, la Castelul Károlyi va avea vernisajul expoziției de fotografie „In Memoriam Titus Doboș”, cu ocazia împlinirii a doi ani de la trecerea în neființă a îndrăgitului profesor și artist. Cei care vor avea zi liberă de la locul de muncă vor putea participa.

Expoziția cuprinde fotografii realizate de acesta, dar și informații biografice, puse la dispoziție de familia dânsului. Pe lângă activitatea de dascăl, Titus Doboș a fost și o personalitatea remarcabilă a culturii careiene, fiind membru al Foto-Cineclubului „9 Mai” și al Clubului „Miraj”, alături de membrii acestuia atingând o serie de performanțe deosebite în anii ’70 – ’80.

După o pauză mai lungă, Titus Doboș a revenit, în 2014 cu o expoziție individuală dedicată memoriei mamei sale. A continuat activitatea în domeniul cultural, publicând trei volume memorialistice: „Amalgam”, „Nostalgii pozitive” și „Însemnări târzii de lumini și umbre”.

Cu ocazia lansării celui de-al doilea volum, profesorului Titus Doboș i-a fost înmânată „Diploma de Excelență”, din partea Direcției de Cultură a Municipiului Carei, pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea vieții culturale careiene. Dupa lupta îndelungată cu o boală crâncenă, profesorul Titus Doboș a încetat din viață la 18 mai 2017.

Expoziția, organizată cu sprijinul familiei domnului Titus Doboș, va putea fi admirată și în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”, sâmbătă 18 mai, între orele 9-24.

http://www.buletindecarei.ro/2015/01/titus-dobos-si-amalgam-ul-sau-de-fapte-si-trairi.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/07/expune-titus-dobosartist-careian.html

Lasati un comentariu